class="">Spectacolul “l’Om DadA”, de la Paris, Londra și Bruxelles, la Bucureşti

Spectacolul “l’Om DadA”, de la Paris, Londra și Bruxelles, la Bucureşti

În perioada 25-28 septembrie 2016, spectacolul l’Om DadA semnat de Gigi Căciuleanu, se va juca pe trei importante scene europene: Apollo Théâtre din Paris, Sadler's Wells din Londra și Bozar din Bruxelles. Apoi, va fi prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru din Bucureşti.

20 septembrie 2016,  Articole

În perioada 25-28 septembrie 2016, spectacolul l'Om DadA semnat de Gigi Căciuleanu, se va juca pe trei importante scene europene: Apollo Théâtre din Paris, Sadler's Wells din Londra și Bozar din Bruxelles. Apoi, va fi prezentat În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, pe 29 şi pe 30 octombrie, la ora 19.00 şi la ora 20.00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Atelier.

Turneul În străinătate este realizat cu sprijinul Institului Cultural Român, completând seria evenimentelor dedicate Împlinirii a 100 de ani de la nașterea Dadaismului, mișcarea avangardistă care a zguduit ideile, opinia publică și fenomenul artistic sub impulsul libertății absolute.

“2016 este un an plin de semnificații, marcând naționalul neaoș În universal, revolta românească ancestrală sublimată Într-un curent estetic centenar și o matematică a aproximării, definită de Tristan Tzara, pe axa Moinești-Zürich, În congruență cu Paris-Bucureștiul lui Gigi Căciuleanu” declara artistul Înainte de premiera bucureșteană.

 L'Om DadA, spectacol de teatru coregrafic purtând amprenta lui Tristan Tzara și a lui Gigi Căciuleanu, surprinde ipostazele dadaiste ale omului contemporan, Într-un limbaj care impresionează prin alăturarea emoției cu abstractul, a cuvântului cu mișcarea, a lipsei de sens cu sensurile profunde ale existenței aproximative. Dadaiste sau contemporane. "Toți suntem dadaiști, spune Gigi Căciuleanu. Defragmentăm, aruncăm ceva din noi pe scenă și În viață”.

L'Om DadA ni-l dezvăluie pe Gigi Căciuleanu și În ipostaza de actor, alături de tânărul și expresivul Lari Giorgescu, amândoi reușind să conducă publicul Într-o poveste sensibilă despre ființa umană sau Omul aproximativ. Adică... “omul aruncat În lume la Întâmplare... prins În pânza de păianjen a incertitudinilor planetare... a geografiei... a geografiilor... a istoriei... a istoriilor... cu destinul său… destinurile sale…”

L'OmDadA, un spectacol de Gigi Căciuleanu

Texte: Tristan Tzara / extrase

Traducerea În limba română - Ion Pop

Cu: Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu

Regia, Coregrafia, Costume, Conceptia spatială și Coloana Sonoră: Gigi Căciuleanu

Asistentă coregrafie / Lelia Marcu Vladu

Lighting Designer / Cristian Petru Simon

 

L'Om DadA este o coproducţie a Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company", Fundația Art Production, cu sprijinul Institutului Cultural Român și JTI.

 

Paris - Apollo Théâtre, duminică, 25 Septembrie 2016, ora 20:00

Biletelor: online - http://www.apollotheatre.fr/l-om-dada-lo1171.html

18 rue du Faubourg du Temple, 75011 - Métro République | la telefon: 01 43 38 23 26

 

Londra / Sadler's Wells, luni, 26 Septembrie, ora 19:45

Vernisaj - Expoziție de fotografie : The Making of: L'Om DAdA by Florin Ghioca

Bilete: https://secure.sadlerswells.com/production/44898

Sadler's Wells, Rosebery Avenue,

 

Bruxelles /Bozar, miercuri, 28 septembrie 2016, ora 20:00

Biletele pot fi rezervate http://www.bozar.be/fr/activities/118633-l-om-dada

Bozar, Salle M, Rue Ravenstein 23, 1000 Bruxelles

 

Bucureşti - 29 şi 30 octombrie, la ora 19.00 şi la ora 20.00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Atelier.

Biletele, În curând pe www.mystage.ro