class="">Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”, Sibiu: ”Publicul să respire alături de noi”

Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca”, Sibiu: ”Publicul să respire alături de noi”

Sunt bucuros că Festivalul Național de Teatru, aflat la ediția aniversară a 30 de ani de existență, a reușit să nu întrerupă seria evenimentelor, reușind organizarea festivalului online. Spectacolele importante care au fost create în acest an, înregistrările de producții pe care Televiziunea Română și teatrele le au, filmele, conferințele au putut să arate momentul de tensiune, emoție, cumpănă, dar și încrederea pe care artiștii din România o au în ei înșiși, în viitor, în destinul artei care ne animă viața de zi cu zi.

11 decembrie 2020  Stiri

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a fost prezent la FNT 2020 cu două spectacole: Felii, de Lia Bugnar, în interpretarea Ofeliei Popii și Live, în regia lui Bobi Pricop (secția germană). Aceste producții de excepție au întrunit sufragiile publicului, ambele fiind jucate cu vânzare de bilete pe Scena Digitală a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, pentru publicul doritor din țară și din toată lumea. A fost transmis și filmul făcut după Faust, de Laurențiu Damian, care a avut un impact asupra publicului cu totul deosebit.

M-am bucurat să particip la una dintre dezbaterile pe care FNT le-a făcut cu personalități importante ale teatrului românesc, moderate de către cei doi co-directori, doamna Ludmila Patlanjoglu și domnul Călin Ciobotari.

Cel mai important aspect este că a existat dialog și că se caută formule prin care artiștii să interacționeze cu publicul și să-și găsească surse și resurse de energie creatoare, bucurie, construcție, încredere, speranță, visare.

Sperăm să ne regăsim cu toții la următoarea ediție, în care publicul să respire alături de noi.

La mulți ani, FNT!

  

Prof. univ. dr. habil. Constantin CHIRIAC

Director general, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Președinte, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu