class="">Coregraful Gigi Căciuleanu: „Un festival sub semnul SPERANȚEI”

Coregraful Gigi Căciuleanu: „Un festival sub semnul SPERANȚEI”

30 de ani – o vârstă de superbă tinerețe pentru Om și o minunată dovadă de longevitate pentru un Festival. Acest Festival Național de Teatru s-a născut la răscruce de istorii, într-un moment de renaștere a Țării. Un Festival aflat deci sub semnul tinereții (procesul creator nu îmbătrânește niciodată!) si al longevității (omul cât va trăi va continua să creeze; și să spere). Creație = Speranță. Ecuația oricărui artist.

7 decembrie 2020  Stiri

FNT – 2020 a fost poate mai mult ca oricând un festival plasat sub semnul SPERANȚEI. Ca o mărturie că se poate trăi și crea în pofida oricărei amenințări atârnate deasupra acestei Păsări-Phoenix care este a noastră lume. Destinul căreia este însă, poate chiar în mare măsură grație Artei, cel al unei renașteri din cenușă cu și mai multă vigoare și dragoste.-

Un Festival la care mi s-a făcut și în acest an onoarea dar și bucuria de a fi fost invitat împreună cu artiștii trupei “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”. Cu un film al Televiziunii Române al cărui autor este Andrei Măgălie: mai mult decât un regizor, un coleg în ale Artei, care a urmărit pas cu pas “facerea” unuia dintre spectacolele cele mai dragi mie: “D’ale noastre”. Mai mult decât atât, prezența noastră a fost programată alături de filmul care o pune în “scenă” și pe Măiastra Miriam Răducanu, observată într-un proces de recentă creație (un exemplu de Longevitate a Tinereții!) de către fotograful Mircea Albuțiu. Două evenimente care sunt doar două picături din cascada de evenimente “duduind” de artă, de talente creatoare și de oameni minuați.

Mulțumesc din suflet tuturor edițiilor FNT și jos pălăria în fața celor care au lucrat și au făcut posibilă existența avalanșei de superbă calitate care a caracterizat și acest FNT – 2020. Mulțumesc Doamnelor Ludmila Patlanjoglu și Maria Zărnescu, Domnului Călin Ciobotari și « sufletiștilor » de la UNITER.

Un festival este bineînțeles valorizant pentru artiști. Pentru creatori și interpreți. Dar care reprezintă în același timp un “Arc-Al-Alianței” mereu reînnoite cu marele public fără de care nu am exista și căruia îi sunt din nou FOARTE recunoscător pentru că ne-a urmărit atât de numeros și cu atâta pasiune și în acest an.

Gigi Căciuleanu, coregraf