class="">Florin Piersic jr., actor: ”Ne vom reîntâlni în lumea de care ne e dor”

Florin Piersic jr., actor: ”Ne vom reîntâlni în lumea de care ne e dor”

„Freak Show The Movie” nu era în plan. Nu era un proiect „pe țeavă”. Ideea a venit în urma propunerii Festivalului Național de Teatru de a participa, online, în programul lor.

16 decembrie 2020  Stiri

Am plecat de la gândul de a-l transforma în film, cu puteri limitate, apoi am avut inspirația să-l sun pe Millo Simulov, care văzuse spectacolul la Godot, de vreo șase ori. Millo a îmbrățișat imediat ideea și și-a pus toate forțele în mișcare. Astfel, ceea ce spectatorii anului 2020 au văzut pe micile ecrane ale computerelor de acasă este rodul unei munci de aproximativ două săptămâni (6 zile de filmare și 7 zile de montaj). Ironia e că ne-a ieșit chiar un film și, dacă stăm să analizăm lucrurile, e prima oară când un film este prezentat într-un festival de teatru.

Perioada absurdă prin care trecem cu toții a avut, pentru mine, și părți bune. Iar „Freak Show The Movie”, prezent într-un eveniment de o asemenea anvergură, este, fără doar și poate, una dintre ele.

Ne vom reîntâlni în lumea de care ne e dor, tuturor. Încă nu știm când. Dar imaginați-vă cu câtă poftă vor juca din nou actorii de teatru. Cred că gândul ăsta e de-ajuns ca să ne motiveze să continuăm lupta.

  

Florin PIERSIC jr.

actor