class="">George Banu și invitații săi. Invitat: Alexandra Badea

George Banu și invitații săi. Invitat: Alexandra Badea

27 noiembrie | 12:30 – www.fnt.roEvenimentul poate fi vizionat până la sfârșitul FNT 2020.

Celebrul răspuns al lui Hamlet, răsfoind paginile unei cărți, e și dispreț față de vorbele goale, dar, totodată, și respect pentru vorbele grele, vorbele de sens. Vorbele sunt hrana teatrului. Gândirea artiștilor, gândirea oamenilor de teatru, regizori, actori, e o gândire orală, o gândire a vorbelor. Ei le vor spune într-un fel de dialog constant, care ne face să ne păstrăm încrederea și în puterea teatrului, dar și în persistența lui. Vorbe, vorbe, vorbe, iată de ce avem nevoie, când nu avem corpuri lângă noi. (George Banu)

Vezi evenimente din aceeași zi

Vorbe, vorbe, vorbe…” propune o serie de dialoguri pe teme teatrale.

George Banu lansează interogaţii artistice unor creatori cu personalitate: Mihai Măniuţiu, Felix Alexa, Ion Caramitru, Gábor Tompa, Alexandra Badea

Discuţiile mijlocite virtual nu ţin cont de distanţe fizice, ci doar de apropierea pasiunii pentru teatru. Durata nu e dată de minutele măsurate în cadrane, ci de emoţia meditaţiilor asupra unor teme ale timpului nostru atât de provocator.

Prestigiul şi respectul de care se bucură fiecare dintre invitaţi este pus în valoare de aceleaşi atribute ale profesionalismului pe care le posedă George Banu este unul dintre cei mai seducători şi profunzi gânditori ai artei spectacolului. Volumele sale despre scena modernă şi figurile proeminente ale teatrului – opera unei întregi existenţe academice dedicate studiului artei teatrale – au fost de multe ori celebrate cu numeroase şi importante recunoaşteri, premii, onoruri şi titluri de nobleţe.

ALEXANDRA BADEA

Alexandra Badea este scriitoare, regizor de teatru și cineast. Deși născută în România, Badea trăiește și lucrează în Franța din 2003 și, în consecință, scrie în franceză. I s-au publicat, Arche Editeur, șapte piese și un roman, care au fost și traduse în mai multe limbi europene. Piesele ei au fost produse în teatrele naționale din Franța și din toată Europa; unele dintre acestea au fost adaptate pentru radio. A avut o serie de colaborări internaționale: Controle d’identité a fost co-producție între Franța, România și Burkina Faso, Je te regarde, o co-producție Franța- Germania, iar Europa Connexion, o creație franco-taiwaneză. Pulvérisés (Pulverizare) a fost distins cu Marele Premiu pentru literatură dramatică al Centrului Național de Teatru din Franța și a fost montat în Franța, Marea Britanie, Belgia, Germania, Grecia, Austria și Elveția. În 2018, a prezentat două noi producții la Teatrul Național La Colline din Paris.

Mai multe informații despre ALEXANDRA BADEA aflați aici.