class="">George Banu și invitații săi. Invitat: Felix Alexa

George Banu și invitații săi. Invitat: Felix Alexa

25 noiembrie | 11:00 – www.fnt.ro



Evenimentul poate fi vizionat până la sfârșitul FNT 2020.

Celebrul răspuns al lui Hamlet, răsfoind paginile unei cărți, e și dispreț față de vorbele goale, dar, totodată, și respect pentru vorbele grele, vorbele de sens. Vorbele sunt hrana teatrului. Gândirea artiștilor, gândirea oamenilor de teatru, regizori, actori, e o gândire orală, o gândire a vorbelor. Ei le vor spune într-un fel de dialog constant, care ne face să ne păstrăm încrederea și în puterea teatrului, dar și în persistența lui. Vorbe, vorbe, vorbe, iată de ce avem nevoie, când nu avem corpuri lângă noi. (George Banu)

vezi evenimente din aceeași zi

Vorbe, vorbe, vorbe…” propune o serie de dialoguri pe teme teatrale.

George Banu lansează interogaţii artistice unor creatori cu personalitate: Mihai Măniuţiu, Felix Alexa, Ion Caramitru, Gábor Tompa, Alexandra Badea

Discuţiile mijlocite virtual nu ţin cont de distanţe fizice, ci doar de apropierea pasiunii pentru teatru. Durata nu e dată de minutele măsurate în cadrane, ci de emoţia meditaţiilor asupra unor teme ale timpului nostru atât de provocator.

Prestigiul şi respectul de care se bucură fiecare dintre invitaţi este pus în valoare de aceleaşi atribute ale profesionalismului pe care le posedă George Banu este unul dintre cei mai seducători şi profunzi gânditori ai artei spectacolului. Volumele sale despre scena modernă şi figurile proeminente ale teatrului – opera unei întregi existenţe academice dedicate studiului artei teatrale – au fost de multe ori celebrate cu numeroase şi importante recunoaşteri, premii, onoruri şi titluri de nobleţe.

FELIX ALEXA

Regizor de teatru, absolvent al UNATC in 1991. În perioada 1991-1992, a lucrat ca asistent de regie, cu Peter Brook, la Bouffes du Nord, Paris.

Este unul dintre cei mai prolifici regizori de teatru din România. A montat în aproape toate teatrele din  România, peste 50 de spectacole: Jocul dragostei și al întâmplării, O noapte furtunoasă, Visul unei nopți de vară, Nunta lui Krecinski, Cei doi tineri din Verona, Leonce și Lena, Cerere în căsătorie, Sinucigașul, Livada de vișini, Cutia Pandorei, Rolul victimei, Misterul Sebastian, Lecția de violoncel, Revizorul, Butoiul cu pulbere, Terorism, Crima din strada Lourcine, Orchestra Titanic, Class, Despre tandreţe, Există nervi…

La Teatrul Național din Coreea de Sud, Seul a montat Pescărușul, Domnișoara Iulia şi Richard al II-lea.

Iar la Teatrul Național Split, Croația a pus în scenă Hecuba.

Felix Alexa este prezent în FNT 30 cu spectacolul Insemnările unui nebun, o producţie ARCUB, 2013, avându-l ca protagonist pe Marius Manole.

 

Mai multe informații despre FELIX ALEXA aflați aici.