class="">LIVADA DE VIȘINI / IL GIARDINO DEI CILIEGI de A.P. Cehov (Italia)

LIVADA DE VIȘINI / IL GIARDINO DEI CILIEGI de A.P. Cehov (Italia)

22 noiembrie | 19:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 22 noiembrie, ora 19:00, până marți, 24 noiembrie, ora 19:00.

Livada însăși este punctul de coagulare al istoriei, protagonistul, în ea se găsește enorma dificultate a interpretării. A nu a arăta, a nu o asuma ar fi o greșeală. Livada trebuie să existe, să fie aproape perceptibilă prin văz, prin auz, mă pot gândi chiar și la miros- sau doar la miros, ca amuzament! Dar nu poate fi un fundal. Pentru că pentru mine totul e concentrat. Pentru mine, livada este prim-planul.

Vezi evenimente din aceeași zi

Traducerea: Luigi Lunari, Giorgio Strehler

Distribuția: Cip Barcellini, Valentina Cortese, Franco Graziosi, Monica Guerritore, Claudia Lawrence, Giulia Lazzarini, Gianfranco Mauri, Marisa Minelli, Renzo Ricci, Piero Sammataro, Gianni Santuccio, Renato De Carmine, Enzo Tarascio
Regia: Giorgio Strehler
Scenografia și costumele: Luciano Damiani
Muzica: Fiorenzo Carpi

Durata: 2h 40min
Producător: Piccolo Teatro di Milano (Italia) – 1973

Prin livadă vedem istoria. E un ecran prin care se vede tot restul, nedistorsionat. La modul cel mai vulgar, e o cortină, un văl, un al patrulea perete, văzut și ne-văzut.  Dar, iarăși, ăsta este un mod vulgar de a clarifica un punct critic. Dar nu este tot.

Mai e un „ceva” pe care nu-l prind încă. Care îmi scapă printre degete. Penrtu că toate aceste dificultăți, puzzle- ul ăsta tehnic sunt în fața ochilor mei și mă paralizează aproape complet. (Din comentariile regizorului, 1974 (Archivio Storico Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa)

Credit foto: Luigi Ciminaghi- Arhiva Piccolo Teatro