class="">„Lumea lui Purcărete”, producție a FNT 2015, de Ziua Culturii Române, la Seghedin

„Lumea lui Purcărete”, producție a FNT 2015, de Ziua Culturii Române, la Seghedin

Miercuri, 15 ianuarie 2020, de  la ora 18.00, Filiala Seghedin a ICR Budapesta marchează la sediul său ZIUA CULTURII ROMÂNE prin proiectul multidisciplinar „Lumea lui Purcărete”, vernisaj de fotografie, vizionare de film și workshop.

8 ianuarie 2020,  Stiri

Vernisajul expoziției „Lumea lui Purcărete”, produsă de Festivalul Național de Teatru, ediția 2015 și rezultat al unui parteneriat între artist, Institutul Cultural Român, Teatrul Național din Budapesta și UNITER (Uniunea Teatrală din România), cuprinde imagini impresionante, realizate în întreaga lume de către regizorul Silviu Purcărete, și itinerate la Seghedin în urma succesului de la Budapesta. Acest proiect a fost demarat în luna martie a anului trecut de Institutul Cultural Român de la Budapesta, cu prilejul premierei spectacolului de teatru „Livada de vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Silviu Purcărete, de la Teatrul Național din Budapesta.

Proiectul este completat de vizionarea în premieră la Seghedin a filmului artistic „Undeva la Palilula” (subtitrat în maghiară), în regia lui Silviu Purcărete, produs de Libra Films, și de un workshop moderat de Hajnal Király, doctor în filozofie, teoria filmului și estetică.

Expoziția „Lumea lui Purcărete” este deschisă publicului în perioada 15 ianuarie – 17 februarie 2020, de luni până vineri, în intervalul orar: 09.00-15.00.