class="">Matei Vișniec în dialog cu Călin Ciobotari

Matei Vișniec în dialog cu Călin Ciobotari

23 noiembrie | 11:00 – www.fnt.ro



Evenimentul poate fi vizionat pe toată durata FNT 2020.

Vorbe, vorbe, vorbe…” propune o serie de dialoguri pe teme teatrale.

Călin Ciobotari lansează interogaţii artistice unor creatori cu personalitate: Matei Vişniec, Radu Afrim şi George Banu. Discuţiile mijlocite virtual nu ţin cont de distanţe fizice, ci doar de apropierea pasiunii pentru teatru. Durata nu e dată de minutele măsurate în cadrane, ci de emoţia meditaţiilor asupra unor teme ale timpului nostru atât de provocator.

Sub semnul sintagmei vorbelor, Călin Ciobotari intră în dialog cu Matei Vişniec.

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Prestigiul şi respectul de care se bucură fiecare dintre invitaţi este pus în valoare de aceleaşi atribute ale profesionalismului pe care le posedă Călin Ciobotari. O voce percutantă, impetuoasă şi verticală a criticii de teatru din România. În spaţiul academic are o preocupare constantă pentru studiul textelor marilor clasici, în opera cărora găseşte resorturi pentru interpretări erudite şi conexiuni interdisciplinare. Este, de asemenea, un moderator inspirat, care propune unghiuri noi de abordare invitaţilor săi.

MATEI VIȘNIEC

Născut în România, în 1956. De la o vârstă fragedă, a descoperit literatura ca spațiu dedicat libertății. Și-a extras forțele de la Kafka, Dostoievski, Poe, Lautréamont. Îi iubește pe suprarealiști, pe dadaiștii, teatrul absurd, grotesc, poezia suprarealistă, literatura fantastică, realismul magic, chiar și teatrul anglo-saxon realist. Iubește totul, cu excepția realismului socialist.

Vișniec a studiat filosofia la Universitatea din București și a devenit membru activ al așa-numitei generații optzeci, care a lăsat o amprentă clară asupra literaturii române. Vișniec crede în rezistența culturală și în capacitatea literaturii de a demola totalitarismul. Mai presus de toate, Matéi Vișniec crede că, prin „idei mărețe”,  teatrul și poezia pot denunța manipularea și spălarea creierului prin ideologie.

Mai multe informații despre MATEI VIȘNIEC aflați aici.