class="">MOARTEA BATE LA UȘĂ. Spectacol-lectură LIVE 360°, după un text de Woody Allen

MOARTEA BATE LA UȘĂ. Spectacol-lectură LIVE 360°, după un text de Woody Allen

29 noiembrie | 16:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 29 noiembrie, ora 16:00, până marți, 1 decembrie, ora 16:00.

Festivalul Național de Teatru aduce în ediția online de anul acesta o premieră în teatrul românesc: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°, ceea ce presupune o experiență nouă și inedită pentru public.

Vezi evenimente din aceeași zi

Cu: Maia Morgenstern și Mircea Rusu

Regia: Florin Ghioca

Durata: 40 min

Un proiect al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, 2020

Spectacol în premieră absolută în România, la FNT

Spectacolul „Moartea bate la ușă”, pe un text de Woody Allen, îi are în distribuție pe marii actori Maia Morgenstern și Mircea Rusu, într-o adaptare scenică gândită și realizată de Florin Ghioca. Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Național din București (regia Alexander Morfov) și în „Amantul”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

De data aceasta însă, „Moartea bate la ușă”, un text de teatru scurt al lui Woody Allen, îi va aduce pe cei doi în lumea umorului fin al cunoscutului actor, regizor și scenarist american, iar pe cei care vor urmări reprezentația live într-o experiență inedită: practic, spectatorul va fi în mijlocul acțiunii și va putea să urmărească tot ce se întâmplă în încăpere, prin intermediul unei camere video 360°, montată chiar în centrul spațiului de joc.

„Experiența pentru spectatori va fi incredibilă, pentru că se vor afla la un metru de actori și îi vor putea urmări oriunde se duc aceștia. Practic, culisele dispar, iar protagoniștii se vor afla față în față, cu publicul „interpus” la mijloc. Nu este un simplu spectacol-lectură, este mult mai mult de-atât. Va fi o experiență inedită pentru noi toți, un pas înainte făcut de teatru în această perioadă de pandemie pentru a fi mai aproape de public, dar și un alt mod de a ne raporta la actul teatral, într-un 2020 atât de afectat de noul coronavirus. Dedic acest spectacol memoriei lui Vlad Stănescu, un om de teatru deosebit și foarte drag, care ne-a părăsit anul acesta, în martie” – Florin Ghioca.

„Moartea bate la ușă” este cel de-al treilea spectacol montat de Florin Ghioca, după „Cântec despre mine” și „O zi cu Nichita”, ambele pe scena Sălii Studio „Euphorion” de la Teatrul Național din Cluj.