class="">Radu Afrim în dialog cu Călin Ciobotari

Radu Afrim în dialog cu Călin Ciobotari

28 noiembrie | 11:00 – www.fnt.ro



Evenimentul poate fi vizionat până la sfârșitul FNT 2020.

Vorbe, vorbe, vorbe…” propune o serie de dialoguri pe teme teatrale.

Călin Ciobotari lansează interogaţii artistice unor creatori cu personalitate: Matei Vişniec, Radu Afrim şi George Banu.

Discuţiile mijlocite virtual nu ţin cont de distanţe fizice, ci doar de apropierea pasiunii pentru teatru. Durata nu e dată de minutele măsurate în cadrane, ci de emoţia meditaţiilor asupra unor teme ale timpului nostru atât de provocator.

Sub semnul sintagmei vorbelor, Călin Ciobotari intră în dialog cu Radu Afrim.

Vezi evenimente din aceeași zi
VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Prestigiul şi respectul de care se bucură fiecare dintre invitaţi este pus în valoare de aceleaşi atribute ale profesionalismului pe care le posedă Călin Ciobotari. O voce percutantă, impetuoasă şi verticală a criticii de teatru din România. În spaţiul academic are o preocupare constantă pentru studiul textelor marilor clasici, în opera cărora găseşte resorturi pentru interpretări erudite şi conexiuni interdisciplinare. Este, de asemenea, un moderator inspirat, care propune unghiuri noi de abordare invitaţilor săi.

RADU AFRIM

Este unul dintre cei mai talentați și mai sofisticați regizori de teatru europeni, dar și unul dintre cei mai controversați regizori români. După licența universitară în Litere (1995) și Teatru (2000) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a început să regizeze și activitatea sa a fost distinsă, în doi ani consecutivi, cu Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveția.

În 2008, Radu Afrim a câștigat și „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon, pentru piesa lui Mansarde à Paris. Les détours de Cioran de Matei Vișniec.

Un mare apărător al scrisului contemporan, îndrăgit de publicul tânăr pentru stilul său revizionist colorat, original, nonconformist și provocator care zguduie tradițiile dramatice, Radu Afrim este cel care a reușit să aducă „underground-ul” la Teatrul Național din București.

A montat în toată țara. Numele său este legat și de următoarele spectacole remarcabile: Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru, Pantoful de sticlă, Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele, No Man`s Land, De ce fierbe copilul în mămăligă, Este doar sfârșitul lumii, Plaja,Omul-pernă, Punctul orb, Avalanșa, Năpasta, Hoții, Între noi totul e bine, Despre oameni și cartofi, Pădurea Spânzuraților, Trei Surori, Casa cu suricate.

A fost timp de 3 ani director al Galei Tânărului Actor (Gala HOP) în perioada 2013-2015.

A avut trei nominalizări și alte trei trofee la Gala Premiilor UNITER.