class="">Regizorul Bobi Pricop: „Bucuria unei experiențe într-un mediu nou”

Regizorul Bobi Pricop: „Bucuria unei experiențe într-un mediu nou”

M-a bucurat că în cadrul FNT 30/FNT Altfel au fost prezentate, ca un fel de coperți, două dintre spectacolele mele, Profu de religie – prima montare a mea la Teatrul Național din Craiova invitată în FNT, în 2014, și Live (Teatrul „Radu Stanca”, Sibiu)  – proiect hibrid, la granița dintre teatru și cinematografie, repetat, creat și transmis în plin context pandemic, în acest an. Ambele producții sunt reacții artistice la realitățile sociale, propun teme care continuă să aibă sens și moduri în care cred că este esențial să ne implicăm.

7 decembrie 2020  Stiri

Profu′ a fost excelent filmat de TVR, respectând decupajul de film propus de dramaturgia spectacolului, iar Live este filmat și montat în direct (de actorii și tehnicienii teatrului), astfel încât cred că amândouă sunt propuneri relevante pentru modalitățile în care poate fi receptat actul teatral, într-un mediu nou, de un public nou.

Sper ca ediția 31 a FNT să ne găsească împreună în sălile de teatru, împărtășind emoția și bucuria unei experiențe trăite aici și acum. Până atunci, mi se pare important să continuăm căutările, cercetările, întrebările, încercările și să testăm alternativele în care arta noastră mai poate exista, transferată în acest teritoriu digital.

Regizorul BOBI PRICOP