
O pauză de 2 ore. Cât durează Vrabia, al 3-lea titlu din primul sezon de Proiect9, program de teatru contemporan derulat de Teatrul Fani Tardini Galați în perioada 2021-2024: 3 regizori, 3 spectacole, câte unul pe stagiune, „texte românești de teatru, texte noi scrise special pentru trupa de actori de la Galați, dar și creații colective generate de actori sub îndrumarea regizorilor”. În 2021-2022, au fost … în țara minunilor în regia lui Adrian Iclenzan, O repetiție moldovenească de Cristian Ban și apoi Vrabia de Leta Popescu.
15 noiembrie 2022 FNT în presă
Lungul drum de-acasă către acasă al Emei, potențial alter-ego al Letei Popescu, născută și ea, asemenea personajului, la Galați. Doar că Leta pleacă la studii universitare în București și Cluj, în timp ce Ema alege Timișoara. Doar că Leta alege regia de teatru și profesează în domeniu (devenind și dramaturg), în timp ce Ema se orientează mai degrabă spre zona de antreprenoriat. Doar că ficțiunea împrumută din realitate fire și motive narative, dar nu o poate niciodată înlocui. Ema.
Pe rând & simultan, Oana Mogoș (puștoaica plină de candoare, inocență și vise), Petronela Buda (eleva de liceu furioasă, cu accente punk și dorință de a mușca din carne vie), Elena Ghinea (studenta independentă, ce își construiește propria personalitate în marele oraș, plasat cât mai departe de acasă), Cristina Uja-Neagu (Ema de azi, întoarsă în Galați după mulți ani, la botezul fiicei fratelui, femeia matură călcând prin cenușa imperiului copilăriei, adolescenței, familiei primordiale, orașul dintâi).
Citiți integral pe LiterNet.ro