10 noiembrie | 20:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic
11 noiembrie | 18:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

Trăim într-o societate condusă de ideea de progres; progresul democratic, progresul științific sau progresul tehnologic. Un progres menit să ne aducă tuturor dreptate socială, bogăție și bunăstare, o lume nouă sau chiar o nouă planetă. Noua lucrare a Nicoletei Esinencu forează în adâncul aceste idei idilice a progresului, expunând straturile sale de violență. Progresul sistemului capitalist care dezvoltă necontenit noi forme de exploatare și colonizare.
Spectacolul conține puternice efecte stroboscopice, de lumină și sunet. Nu este recomandat persoanelor cu audio și fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie.
[same_day_events_link]
Un spectacol de Artiom Zavadovsky, Doriana Talmazan, Kira Semionov, Nicoleta Esinencu, Nora Dorogan, Oana Cîrpanu, HAU Hebbel am Ufer, Berlin (Germania) și teatru-spălătorie, Chișinău (Republica Moldova)
De: Nicoleta Esinencu, teatru-spălătorie
Performeri: Artiom Zavadovsky, Doriana Talmazan, Kira Semionov
Concept tehnic: Iulian Lungu, Neonil Roșca
Tehnician: Sergiu Iachimov
Manager de producție: Jana Penz
Consultant artistic: Aenne Quiñones
Direcție tehnică HAU: Annette Becker
Sunet HAU: Janis Klinkhammer
Lumini HAU: Lea Schneidermann
Traducere din limba română moldovenească în germană: Eva Ruth Wemme / Traducere din limba română moldovenească în engleză: Artiom Zavadovsky / Traducere din rusă în germană: Yvonne Griesel / Traducere din rusă în engleză: Artiom Zavadovsky
Durata: 1h 40min
Recomandare de vârstă: 12+
Spectacol în limba română moldovenească și rusă cu traducere în limbile română și engleză
Progresul tehnologiei care controlează și pedepsește, dar care niciodată nu protejează și nu susține. Progresul violenței în relațiile dintre Vest și Est, o violență care, în timpul pandemiei, când în societățile occidentale au fost exploatați lucrătorii migranți, n-a făcut decât să sporească. Pe un fundal sonor realizat din zgomote produse de mașini și unelte, Nicoleta Esinencu și colectivul spălătorie spun povestea oamenilor din Europa de Est care sunt forțați să lucreze în condiții umilitoare în vest pentru a supraviețui. Spectacolul se bazează pe stilul agitprop și „Lehrstücke” (piese didactice) și, folosind motto-ul „Enjoy Killjoy”, face referiri la teoreticiene precum Sara Ahmed.
HAU Hebbel am Ufer are o colaborare constantă cu Nicoleta Esinencu și teatru-spălătorie încă din 2012. În 2019, HAU production i-a comisionat spectacolul „Abolirea familiei / The Abolition of the Family”.