7 noiembrie | 20:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Studio

Bartosz Szydłowski citește marele roman al lui Orhan Pamuk, plin de fundamentalismele lumii moderne, de războaiele ideologice, de vărsări de sânge produse de o ordine religioasă opresivă. Poetul Ka se întoarce după câțiva ani petrecuți în Occident, în orașul său natal, Kars. Oficial: la înmormântarea mamei sale. Neoficial: pentru că este preocupat de o serie de sinucideri ale unor tinere. Începe o anchetă informală. O furtună de zăpadă deconectează orașul de lumea exterioară. Revoluția este pe cale să înceapă… Lectură aprofundată a romanului câștigătorului premiului Nobel turc, prin prisma experienței anterioare a regizorului generează o producție scenică puternică, saturată de anxietate subconștientă, de sentimente de damnare și melancolie.
[same_day_events_link]
După romanul Zăpada de Orhan Pamuk
Traducere în limba polonă: Anna Polat
Regia: Bartosz Szydłowski
Adaptarea și dramaturgia: Mateusz Pakuła
Coregrafia: Dominika Knapik
Muzica: Dominik Strycharski
Decor și costume: Małgorzata Szydłowska
Lumini: Marcin Chlanda
Video: Maciej Szczęśniak, Przemysław Czepurko
Filmări: Przemysław Fik
Operatori camere: Jacek Martini-Kielan, Błażej Szymczyk
Regia tehnică: Marcin Stalmach
Cu: Anna Paruszyńska-Czacka, Aleksandra Przybył, Marta Zięba, Paweł Charyton, Juliusz Chrząstowski, Szymon Czacki, Daniel Dobosz, Dominik Stroka, Artur Święs, Andrzej Szeremeta, Jerzy Trela (w materiale wideo)
Producător: Teatrul Łaźnia Nowa, Cracovia (Polonia)
Coproducător: Gdańsk Shakespeare Theatre, STUDIO theatregalleryin Warsaw, Stanisław Wyspiański Silesian Theatre in Katowice (Polonia)
Durata: 3h (cu pauză)
Spectacol în limba poloneză cu traducere în limbile română și engleză
Co-finanțat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional al Republicii Polone Inst. Adam Micziewicz
Poetul Ka se întoarce după câțiva ani în Occident, în orașul său natal, Kars. Oficial: din cauza înmormântării mamei sale. Neoficial: pentru că este absorbit de o serie de sinucideri ale fetelor tinere, așa că începe o anchetă informală. O furtună de zăpadă taie orașul de lumea exterioară. Revoluția este pe cale să înceapă… Dintr-o lectură aprofundată a romanului de către câștigătorul premiului Nobel turc, dar și din experiența anterioară a regizorului (în special spectacolul „Conformist 2029”, se naște o producție scenică puternică, dar neîngrijită, saturată de anxietate subconștientă, un sentiment de doom și melancolie.