class="">Zece spectacole sold-out în FNT

Zece spectacole sold-out în FNT

Din cele 46 de spectacole care vor putea fi văzute anul acesta în FNT, zece sunt deja sold-out, la doar o săptămână după punerea în vânzare a biletelor. Producțiile sunt semnate de unii dintre cei mai cunoscuți regizori români, printre care Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija.

9 octombrie 2014,  Comunicate de Presă

Din cele 46 de spectacole care vor putea fi văzute anul acesta În FNT, zece sunt deja sold-out, la doar o săptămână după punerea În vânzare a biletelor. Producțiile sunt semnate de unii dintre cei mai cunoscuți regizori români, printre care Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija.

 de Adina Scorțescu

Spectacolele la care nu se mai pot cumpăra bilete sunt: „Trilogia belgrădeană” (regia Cristi Juncu, Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea), „Familia Tót” (regia Bocsárdi Laszló, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova), „Cabaret” (de Răzvan Mazilu, Teatrul German de Stat Timişoara), „Noul locatar” (regia Mihaela Panainte, Teatrul Municipal Baia Mare), „Victor sau copiii la putere” (regia Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat Cluj), „Oidip” (regia Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu), „Ivanov” (regia Andrei Șerban, Teatrul L.S. Bulandra București), „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” (regia Alexandru Dabija, Teatrul ACT București), „Lecția de violoncel” (regia Felix Alexa, Teatrul Metropolis București) și „Vocea umană” (regia Sanda Manu, Teatrul Metropolis București).

Anul acesta, regizorul Silviu Purcărete este prezent cu două spectacole În cadrul festivalului; la fel și coregraful Răzvan Mazilu, care a creat „Cabaret”, la Timișoara, iar zilele acestea lucrează la musicalul „West Side Story” – producția proprie a FNT, care se va juca pe 25 și pe 26 octombrie la Teatrul Odeon.

Dintre cele zece spectacole sold-out, patru sunt producții bucureștene și două („Ivanov”, „Vocea umană” ) fac parte din secțiunea MAEȘTRI, dedicată unora dintre cele mai valoroase nume ale teatrului românesc. „În București există spectacole care se joacă de cel puțin zece ani, care ne arată că grija pentru artă Înseamnă prețuire și valoare”, spunea Marina Constantinescu, directorul artistic al FNT, despre această nouă secțiune din festival.

 

INFO

Biletele pentru spectacolele din cadrul FNT se pot cumpăra de la casele de bilete ale teatrelor partenere, În rețeaua Eventim și online – pe eventim.ro și pe bilet.ro (pentru spectacolele care se joacă la Teatrul Național din București).