class="">DRUMUL TRILOGIEI – Andrei Șerban

DRUMUL TRILOGIEI – Andrei Șerban

22 noiembrie | 13:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 22 noiembrie, ora 13:00, până marți, 24 noiembrie, ora 13:00.

Film-portret despre regizorul de teatru Andrei Șerban. Filmul surprinde procesul de creație și modul de lucru al lui Șerban, în timpul punerii în scenă a spectacolului itinerant O TRILOGIA ANTICĂ („O TRILOGIA ANTICĂ – Medeea”, „O TRILOGIA ANTICĂ – Electra”, „O TRILOGIA ANTICĂ – Troienele”) la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București în anul 1990. Echipa spectacolului îî reunea pe Liz Swados (muzica originală), Doina Levintza si arh.Dan Jitianu (scenografie). Spectacolul a fost prezent în stagiunea Teatrului Național București până în anul 1996.

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Traducerea și adaptarea: Catinca Marinescu

Regia și imaginea: Alexandru Doru Spătaru

După spectacolul „O trilogie antică” / Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

Durata: 30min

Producător: TVR, 1991

Într-un clasament realizat de revista online de teatru Yorick (www.yorick.ro) în anul 2011, în urma unei anchete la care au fost invitaţi să participe peste douăzeci de critici şi oameni de teatru, „Trilogia antică” în regia lui Andrei Șerban a fost apreciat ca cel mai bun spectacol din România de după Revoluţie (titlul articolului din ziarul Adevărul, 29 decembrie 2011, realizat de Dan Boicea).

Fiecare dintre specialiştii care au dat curs invitaţiei a alcătuit un top al celor mai bune trei spectacole de teatru din România postdecembristă, însoţit de un text justificativ.

Cu acest prilej, iată ce spunea despre celebra montare a lui Andrei Şerban criticul de teatru Alice Georgescu: „un spectacol care a demonstrat că teatrul înseamnă, dincolo de cuvânt (aşadar, de raţiune şi logică), sentimente şi senzaţii, emoţie în stare pură, trăire totală. Un spectacol care a hotărât destine şi care, mai ales, a «pulverizat» o instituţie, făcând-o apoi să renască.”

Credit foto: Arhiva TNB