class="">PĂI… DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE? de Cătălin Ștefănescu, după romanul „Moromeții” de Marin Preda

PĂI… DESPRE CE VORBIM NOI AICI, DOMNULE? de Cătălin Ștefănescu, după romanul „Moromeții” de Marin Preda

22 noiembrie | 22:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 22 noiembrie, ora 22:00, până marți, 24 noiembrie, ora 22:00.

După seria spectacolelor care revalorifică poveștile și actul povestirii, Teatrul ACT revine cu o propunere unică în spațiul scenei teatrale din România. Un spectacol pe un text care porneşte de la romanul iconic al literaturii române postbelice – „Moromeţii”- de Marin Preda.

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Dramatizarea: Cătălin Ștefănescu

Distribuția:

Moromete: Marcel Iureș

Cocoșilă: George Mihăiță

Un spectacol de: Alexandru Dabija

Coloana sonoră: Ovidiu Păcurar

Muzica: Răzvan Mirică

Durata: 1h 25min

Producător: Teatrul ACT, București – 2014

Propunem astfel o întâlnire-eveniment şi o continuare a explorărilor noastre în zona poveștilor și a actului povestirii. Doi mari actori, Marcel Iureș și George Mihăiţă devin două personaje care respun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul care a marcat atâtea generații de cititori. Două personaje care refac, în mod miraculos, prin povești, întrega imagine a unui roman dedicat universului uman dintr-un sat românesc, cu puțină vreme înainte de începerea Celui De-al Doilea Război Mondial. Povestea unui spaţiu aflat între lumi si a personajelor care populau universul celebrului roman al literaturii române revine la viață în viziunea lui Alexandru Dabija, regizorul care și-a pus amprenta creativă pe cele mai importante spectacole ale Teatrului ACT.

Credit foto: Alexandru Iureș