class="">POOL (NO WATER) de Mark Ravenhill

POOL (NO WATER) de Mark Ravenhill

29 noiembrie | 17:30 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică 29 noiembrie ora 17:30 până marți 1 decembrie ora 17:30.

Vechea gașcă s-a reunit în sfârșit după mulți ani. La academia de artă erau cu toții de nedespărțit. Între timp doi au murit, iar una dintre ei a dat lovitura – lucrările ei sunt râvnite de marii colecționari ai lumii.

Vezi evenimente din aceeași zi

Traducerea în limba maghiară de: Fanni Sényi

Cu: András Buzási, Andrea Kali, Csaba Marosán, Kinga Ötvös, Csilla Varga

Un proiect de: Radu Nica, Andu Dumitrescu și Vlaicu Golcea

Durata: 2h 10min

Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj – 2020

Spectacol în limba maghiară cu subtitrare în limba română

Nerecomandat persoanelor sub 16 ani

Ea îi invită pe ceilalți membrii ai grupului (care nu au depășit nivelul expozițiilor improvizate) la vila ei de lux. Chiar în seara reîntâlnirii gazda suferă un accident teribil. Timp de câteva săptămâni stă în comă la spital, înconjurată de prietenii care încep treptat să-i fotografieze corpul deformat. Documentarea suferinței le poate aduce în sfârșit succesul mult râvnit. Dar “obiectul artistic” se trezește din inconștiență și reclamă dreptul asupra fotografiilor. Din nou apare perspectiva ratării pentru cei lipsiți până acum de succes, așa că ticluiesc un plan de răzbunare.

Textul e o satiră cinică la adresa lumii artistice și a mediocrității ei (morale). E însă și o piesă despre societatea de azi, în care până și dreptul asupra imaginii propriului corp este negociabil. Ravenhill supune supraestetizarea lumii reale și înscenarea vieții private unui tir acid, căci însuși corpul uman, ca depozit identitar fundamental, a devenit un produs supus regulilor pieței.

Credit foto: Andru Dumitrescu