class="">ULTIMA NOAPTE LA MADRID după „Femeile lui Picasso. Jaqueline” de Brian McAvera

ULTIMA NOAPTE LA MADRID după „Femeile lui Picasso. Jaqueline” de Brian McAvera

26 noiembrie | 22:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de joi 26 noiembrie ora 22:00 până sâmbătă 28 noiembrie ora 22:00.

Spectacolul „Ultima Noapte la Madrid” ne redă viața lui Jaqueline Roque, ultima dintre cele șapte soții ale pictorului spaniol Pablo Picasso, despre care acesta spunea că este unica femeie care îl înțelegea.

Vezi evenimente din aceeași zi

Traducerea: Carmen Olaru

Distribuția:

Jacqueline Rocque: Ala Menșicov

Adaptarea, regia și selecția muzicală: Vitalie Drucec

Scenografia: Tatiana Popescu

Light-design: Vadim Eremia

Sound-design: Tudor Carapascal

Durata: 1h 20min

Producător: Teatrul Național „Eugène Ionesco”, Chișinău – 2004

Nerecomandat persoanelor sub 15 ani

Prin jocul său de o expresivitate artistică excepțională, actrița Ala Menșicov, reușește să transmită publicului gîndurile și trăirea sufletească, plină de tristețe, bucurie și fascinație pe care ultima soție a marelui pictor Pablo Picasso, franțuzoaica Jacqueline Roque a trăit-o împreună cu acest geniu pînă la sfîrșitul vieții lui. Din povestea lui Jacqueline aflăm despre viața zbuciumată, creația impresionantă și caracterul despotic al genialului Picasso, dar și despre marea dragoste pe care această femeie a trăit-o alături de el și în numele căruia și-a sacrificat viața.

Acest rol îi aduce actriței Ala Menșicov Marele Premiu Gala Star, în cadrul festivalului de Teatru “One man show”, Bacău, România. 2006.

Credit foto: Ioane Bobeică