class="">Spectacol-lectură pe texte românești în FNT

Spectacol-lectură pe texte românești în FNT

În cadrul actualei ediții a Festivalului Național de Teatru a fost lansat un concurs de piese scurte, Dramaturgie contemporană locală în FNT 2022. Din cele 45 de texte înscrise, juriul format din Maria Manolescu, Alina Nelega și Peca Ștefan a ales trei texte: Neputință, Bolovan și N-am fost acolo.

3 octombrie 2022  Stiri, Comunicate de presă FNT

„După o selecție anevoioasă, am ales din textele primite trei piese scurte provocatoare formal și care propun teme actuale, precum burnout-ul (Alexander Hartmann – Neputință), educația și familia destrămată în mediul rural (Anamaria Feraru – Bolovan), și traumele provocate de abuzurile sexuale asupra minorilor (Raluca Mirescu Ungureanu – N-am fost acolo). Din păcate, alte texte cu potențial nu s-au încadrat în forma cerută de piese scurte, sub treizeci de minute.

Pe parcursul lunii octombrie, vor avea loc întâlniri și ateliere comune și individuale, prin care dramaturgii selectați își vor putea discuta și dezvolta textele cu ajutorul mentorilor și al colegilor. Autorii vor fi apoi invitați să participe la repetițiile spectacolelor lectură reunite într-un eveniment din cadrul FNT, în regia lui Bobi Pricop.”

Vă aşteptăm la spectacolul-lectură pe texte românești în FNT!