class="">Abuzul în mediul artistic. Cum creăm spații sigure?

Abuzul în mediul artistic. Cum creăm spații sigure?

12 noiembrie | 11:00 – ARCUB, Sala Coloane
INTRARE LIBERĂ (în limita locurilor disponibile)

Discuția despre abuzurile din lumea artistică s-a deschis în România în acest an, la cinci ani după ce a izbucnit la nivel mondial.

Ca și în restul lumii, mărturiile despre umiliri, intimidări, hărțuiri sexuale în școlile și instituțiile teatrale arată că problema este sistemică. Soluționarea ei presupune o reformă deopotrivă a mentalităților și a structurilor. Ce trebuie schimbat în mediul teatral astfel încât să devină un spațiu sigur pentru toți cei care activează aici?

Invitați:
Katia Pascariu, actriță, performeră și activistă cultural, activă în zona independentă prin colectivele Replika, Macaz Coop, Vârsta4 și membră a echipei artistice a Teatrului Evreiesc de Stat din București.

Oana Mardare, actriță, co-manager al Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca, membră a grupului de lucru pentru etica și integritatea profesională al Facultății de Teatru și Film din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Theodor-Cristian Popescu, regizor, prof.univ.dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București.

Michał Telega – absolvent al Academiei de Arte Teatrale Stanisław Wyspiański din Cracovia. Regizor și dramaturg, colaborează cu mai multe teatre din Polonia. Autor al piesei „Actrițe. Adică, scuze că te ating”, care a generat dezbateri despre abuz în facultățile de teatru din Polonia.

Moderator: Oana Stoica, critic de arte performative