class="">Caramitru – Dincolo de scenă

Caramitru – Dincolo de scenă

Expoziția se poate vizita în perioada: 5 – 13 noiembrie 2022 | Teatrul Național „I.L.Caragiale” București
Sala „Ion Caramitru” (Sala Mare), Foaierul Tapiseriei (etaj 1)
Luni – Duminică: 11.00 – 18.00
INTRARE LIBERĂ

Expoziție de fotografie de Florin Ghioca.

VERNISAJ
5 noiembrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Sala „Ion Caramitru” (Sala Mare), Foaierul Tapiseriei (etaj 1)

A trecut un an de când actorul, regizorul și directorul de teatru Ion Caramitru a părăsit scena vieții. Este momentul să ni-l reamintim nu numai ca actor, regizor, director de teatru, ci și ca OM. Dincolo de scenă.

În memoria sa, cu ocazia deschiderii Festivalului Național de Teatru, pe 5 noiembrie 2022, va avea loc vernisajul expoziției „Caramitru – Dincolo de scenă”, cu imagini inedite, inaccesibile publicului până în prezent.

Sunt imagini care îl surprind pe Ion Caramitru în alte ipostaze decât cele de actor, pe scenă, din diverse momente la care fotograful a fost martor: de la decorarea la Palatul Cotroceni la turnee și întâlniri cu diverse personalități ale lumii artistice și sportive, de la fotografii din intimitatea cabinei la repetiții și momente amuzante sau neplăcute din interiorul teatrului.

În ultimii șapte ani, Florin Ghioca, fotograful Teatrului Național din București, a reușit să surprindă câteva dintre aceste momente ale lui Ion Caramitru în fotografii prezentate acum în premieră absolută, în foaierul sălii care poartă chiar numele marelui dispărut.

„Ion Caramitru era un om discret, pe care rareori reușeam să îl fotografiez în afara scenei, atunci când nu era într-un rol. Însă au fost situații în care am îndrăznit să mă strecor în culisele vieții sale teatrale și să prind câteva imagini inedite. În această expoziție îl veți vedea în ipostaze mai puțin cunoscute publicului, alături de oameni pe care i-a prețuit. Printre aceștia, Prințul Charles, Simona Halep, Mihail Șora, Ilinca Tomoroveanu, Ana Blandiana, Andrei Pleșu, Petru Hadârcă, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, Horațiu Mălăele, dar și Maia Sandu sau Klaus Iohannis. Îl veți vedea alături de familia sa. Îl veți vedea așa cum nu l-ați văzut poate niciodată: Pino!” (Florin Ghioca)

Florin Ghioca este jurnalist, teatrolog, fotograf oficial al Teatrului Național din București și președinte fondator al International Association of Theatre Photographers (IATP).