class="">Constantin Dinulescu. Viață și teatru, teatru și viață

Constantin Dinulescu. Viață și teatru, teatru și viață

de Ion Moldovan
Editura Ecou Transilvan, 2022

Data lansării: duminică 6 noiembrie, ora: 11.00
Prezintă: Nadia Fărcaș editor, Constantin Dinulescu – actor, Carmen Ionescu – actriță, Irina Margareta Nistor – critic de film

Preț: 50,00 ron

Apasă aici pentru a comanda cartea

[same_day_events_link]

Constantin Dinulescu, Bobsi pentru prieteni, face parte din galeria actorilor care poartă pe umeri „dulcea povară” a scenei de aproape 60 de ani, având o longevitate de invidiat. Nu-l cunosc personal, dar îl știu de pe scena de la Național, de la Teatrul Evreiesc de Stat, de la Metropolis, de la televizor, de la radio (are un timbru special, pe care îl recunosc ușor) sau din filme.

Am citit cu interes cartea de față pentru că voiam să descopăr și o părticică din omul Constantin Dinulescu, pe acel Bobsi, pe care toată lumea îl iubește, care e pasionat de reparat ceasuri. Poate că de aici i se trage migala și minuția cu care și-a pregătit fiecare personaj.

Constantin Dinulescu face parte dintre acei slujitori ai scenei care au mers prin viață fără excese, ferit de scandaluri, iubit și apreciat de cei jur.

„Cred că un actor trebuie să aibă statură, gură şi figură”. A rămas în legendele noastre de teatru această zicală. De asemenea, cred că trebuie să ai o mare iubire pentru actul teatral şi o mare capacitate de extrovertire, să scoţi din tine ceea ce simţi şi ceea ce gândeşti, cum mărturisea Constantin Dinulescu cândva. Sunt ferm convinsă că el a întruchipat toate aceste calități.

După ce am ajuns la ultima filă a cărții, pot spune că am reușit să descopăr omul, adică pe Bobsi, să-l descifrez, să-l cunosc un pic mai mult, pentru că actorul îmi era prieten.

Raluca Tulbure