class="">„Cuget, deci rezist”. Dialog cu Carmen Lidia Vidu despre rolul teatrului documentar în societate (Livia Almășan, AIVImedia.hub)

„Cuget, deci rezist”. Dialog cu Carmen Lidia Vidu despre rolul teatrului documentar în societate (Livia Almășan, AIVImedia.hub)

Pe Carmen am descoperit-o fix acum un an, din întâmplare, cu ocazia Festivalului Național de Teatru. Atunci, am urmărit spectacolul ei, Jurnal de România. 1989, din confortul propriei case. Dacă nu ați știut, ediția 2021 a fost exclusiv online, din cauza situației pandemice. Anul acesta, Carmen Lidia Vidu revine pe scenă în cadrul Festivalului Național de Teatru, cu Oameni. De vânzare, montat la Teatrul German de Stat din Timișoara.

24 noiembrie 2022  FNT în presă

Am discutat cu regizoarea pe malul Dâmboviței despre dialogul în teatru. Despre dificultățile cu care a dat piept în industrie. Despre nevoia de teatru ca voce prin care să rupem cercul vicios al traumelor. Despre ce o inspiră în procesul de construire a spectacolelor ei, despre nuanțele personalității ei care nasc idei de noi proiecte, și despre Oameni. De vânzare.

Citiți integral pe AIVImedia.hub