class="">Din speranță se întrupează revolta – Slepa Mrlja / Blind Spot / Pata Oarbă la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Mihai Brezeanu, LiterNet.ro)

Din speranță se întrupează revolta – Slepa Mrlja / Blind Spot / Pata Oarbă la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Mihai Brezeanu, LiterNet.ro)

Ce începe cu Hope is a dangerous thing for a woman like me to have (Lana del Rey, 2019) interpretat live de Antigona (Hana Selimović) și se termină cu It’s a good day (to fight the system) (Shungudzo, 2020), cântat la fel de live de Ismena (Sonja Isailović) și preluat ulterior de întreg corul de 6 bacante / preotese ale lui Dyonisos (Aleksandra Pejić, Danica Nikolić, Katarina Bradonjić, Mina Pavlica, Ivana Pančić, Simonida Mandić)?

15 noiembrie 2022  FNT în presă

Cine își instalează TiresiasApp, se salută cu Adevărat a Adormit! (Sfinxul, deh, cel învins de înțelepciunea lui Oedip), se îngrijorează pe Ferească Dyonisos! și intră în carantină din cauză de tulpină tebană (dezvoltată, se știe, într-un laborator din Atena)? Pata oarbă. Sau Blind spot. Sau Slepa Mrlja. Sau when Cosmin Stănilă (Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois – text de citit integral pe LiterNet aici) meets Ionuț Sociu (Medea’s boys). Totul pe bază de Andrei Măjeri, desigur. Ah, și de Oedip Rege, Antigona și Bacantele. La Teatrul Național Sârb din Novi Sad. Și în cadrul FNT 2022.

Citiți integral pe LiterNet.ro