class="">Evrei din România pe Scena și Ecranul Secolului XX (2 volume)

Evrei din România pe Scena și Ecranul Secolului XX (2 volume)

de Sergiu Laurian Lupu
Editura Rentrop & Straton, 2022

Data lansării: duminica 13 noiembrie, ora: 14.00
Prezintă: actorii Mircea Constantinescu și Candid Stoica

Preț: 129,15 ron

Apasă aici pentru a comanda cartea

[same_day_events_link]

Prezentată într-o ordine cronologică, de la anul 1900 până la anul 1999, cu o raportare permanentă la conjunctura social-economică și politică, personajele importante ale cărții sunt prezentate cititorului în ordinea impunerii lor în atenția opiniei publice și a impactului cultural, în țară, dar și în afara fruntariilor ei.
Între cele aproape 800 de personalități principale prezentate în paginile cărții se înscriu actori, regizori, compozitori, cântăreți, dansatori, coregrafi, dramaturgi, libretiști, scenariști, conducători de instituții culturale, traducători, scenografi, critici muzicali, de teatru și film, monteuri, ingineri de sunet, oameni de radio și televiziune, operatori de imagine, etc.

În text se regăsesc și relatări personale și inedite asupra vieții eroilor, gânduri ale acestora despre cultură și umanitate, aprecieri critice ale contemporanilor sau oamenilor apropiați.

Lucrarea conține o colecție de biografii incitante și captivante ale unor oameni de cultură remarcabili. Probabil vă veți gândi imediat la Tristan Tzara, Mihail Sebastian, Maia Morgenstern… Dar în realitate lista este extrem de lungă. Cât de lungă? Sunt sute de concetățeni de-ai noștri, evrei născuți la Iași, Bârlad, Galați, Timișoara, Roman sau Piatra Neamț, care și-au construit cariere spectaculoase în domenii artistice și care au devenit celebri în întreaga lume.