class="">Fără Granițe (atelier interdisciplinar de arte performative)

Fără Granițe (atelier interdisciplinar de arte performative)

7 – 13 noiembrie | Teatrul de Comedie, Sala Nouă

(EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS)

Atelierul interdisciplinar de arte performative, parte din secțiunea INTERSECȚII ÎN FNT: Pedagogii fluide, este rezultatul unui apel de selecție dedicat absolvenților și absolventelor ai/ale facultăților de arte din ultimii doi ani (2021 și 2022). Din cele 48 de înscrieri, au fost selecționați 7 artiști: Dafina Bușu, Andrei Cristea, Andreea Cuc, Eva Frățilă, Oana Jipa,  Sașa Pânzaru și Nora Zamfir.

„Cinci zile de permisie. Ne dezbrăcăm uniforma timp de cinci zile și punem pe noi haine personale care ne reprezintă și care ne sunt dragi. Nu este la îndemână să renunți la uniformă, ba chiar e un proces dificil și provocator, însă este un gest necesar care îți dă posibilitatea să evadezi din mecanismele sistemului dominant.

Practici artistice colaborative, chestionarea limitelor spațio-temporale în performare, tăcerea – ca partitură și răspuns, generarea materialului de lucru și editarea discursului corporal, folosind un instrumentar specific altor domenii artistice, cam acestea sunt direcțiile pe care vom încerca să le explorăm.” (Radu Apostol și Florin Fieroiu, coordonatori atelier)