class="">IMAGINARIA – teatru de improvizație cu păpuși și obiecte (atelier)

IMAGINARIA – teatru de improvizație cu păpuși și obiecte (atelier)

Perioada: 7 – 11 noiembrie
Interval orar: 13.00 – 15.00

Demonstrație de lucru: 11 noiembrie, 10.00-12.00
Locația: Școala Gimnazială „Cezar Bolliac”
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Câțiva mililitri de imaginație, un strop de curaj, trei lingurițe de voie bună și două mâini curioase sunt ingredientele de care avem nevoie la IMAGINARIA – unde orice obiect poate prinde viață!

Copiii de azi rămân cu orele în fața unui ecran și apoi se plictisesc repede, nu-i așa? În lumea digitală totul e gata făcut, colorat și animat, iar lumea reală e ștearsă, înceată și neinteresantă. Când eram noi mici, inventam mereu jocuri noi în casă sau afară! Cum ar fi să le oferim copiilor o altă lume, mai bogată ca un ecran? Să le redeschidem ușa către lumea lor interioară!

Coordonator: Ana Crăciun Lambru, actor păpușar și profesor
Durată: 2h 30min
Atelierul se adresează copiilor peste 6 ani

Ana Crăciun Lambru îi invită pe copii la IMAGINARIA – Teatru de Improvizație cu Păpuși și Obiecte – unde lumea din jur se transformă, se recompune și prinde viață. O perie obișnuită devine un arici, un abajur de lampă devine o balerină, o carte devine o pasăre. Prin această călătorie, copiii:
• descoperă lumea ascunsă din imaginația lor, unde pot crea în siguranță idei noi, personaje și aventuri.
• învață să găsească o poveste în orice colț al camerei și în orice lucru
• învață să lucreze în echipă
• își dezvoltă coordonarea
• își dezvoltă simțul estetic
• găsesc în ei resurse de creativitate pe care nu bănuiau că le au
• își dezvoltă abilitatea de a gândi creativ și de a găsi rezolvări out-of the-box la problemele cu care se confruntă
• își sporesc capacitatea de a antropomorfiza și de a accepta iluzia obiectelor inanimate și a literaturii

„Îmi place să mă joc! M-am jucat toată copilăria, inventând personaje și scenarii. Apoi am descoperit că și la Facultate te poți juca. Mai serios, cu mai multe reguli și cunoștințe, însă tot joacă era! Am absolvit Universitatea de Teatru și Film «I. L. Caragiale», Departamentul Arta Actorului Mânuitor de Păpusi și Marionete și am activat ca Artist Păpușar Independent timp de opt ani. Jocul a continuat în Statele Unite, unde am obținut diploma «Master of Fine Arts in Dramatic Arts» în programul Puppet Arts la Universitatea Connecticut printr-o bursă Fulbright. Revenind în România, am început colaborări și proiecte dedicate Teatrului cu Păpuși. Ne putem întâlni la Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Artă București sau Unteatru.” (Ana Crăciun-Lambru)

http://www.anacraciunlambru.com/