class="">Magia ghicitorilor

Magia ghicitorilor

7 noiembrie | 10:00 – Școala Gimnazială nr.13
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Doi amfitrioni au pus la cale un spectacol magistral, plin de versuri și întrebări fără răspuns, dar și de trucuri magice. Buna dispoziție va fi la ea acasă, învățăturile pe măsură și atenția ațintită asupra lor. Așa că ne dăm întâlnire la spectacolul „Magia ghicitorilor” cu Oliviu-Cristian Bughiu și Cezar Vlad Popescu.

Textul, regia și distribuția: Cezar Vlad Popescu și Oliviu-Cristian Bughiu

Producător: Teatrul „Ion Creangă” București

Durata: 30min
Recomandat copiilor cu vârste între 3 și 6 ani.

https://teatrulioncreanga.ro/spectacol/magia-ghicitorilor/

Abracadabra! Ghici ciupercă ce-i?

Două universuri diferite – lumea ghicitorilor și lumea trucurilor magice – se intersectează într-un punct: acela al distracției. Rezultatul este un spectacol interactiv și educativ, în care giumbușlucurile alternează cu întrebări care ne hrănesc curiozitatea, ne antrenează logica și ne dezvoltă capacitatea de înțelegere. Pentru că dacă cei din public nu știu răspunsurile, cei doi maeștri amfitrioni de pe scenă, magicianul și ghicitorul, îi vor provoca să le descopere împreună!

„Povestea este legată de întrepătrunderea celor două lumi: lumea ghicitorilor și lumea magiei. Mai precis: orice ghicitoare poate deveni o magie și viceversa. Magia este omniprezentă în mintea copilului, visele sunt magice și par ușor de atins în universul copilăriei. Magia este unica realitate vie, captivantă și mereu actuală. Ghicitorile devin parte din Magie. La început totul pare simplu: «Care floare parcă-i soare?» Mai târziu, ajungem la super-ghicitori: «N-are minte, dar te prinde? Ce să fie?» Astfel prichindeii devin foarte atenți și așteaptă apariția magicianului, doar el, prin puterea sa «supranaturală», va dezlega răspunsul ghicitorii, conspirând alături de micuții spectatori. Povestea este actuală pentru că este foarte aproape de copii, de imaginația lor, de curiozitatea și dorința lor de a fi primii cei care află tainele și răspunsurile magice. Interactivitatea pleacă de la implicarea micului spectator încă de la debutul spectacolului: «Voi știți ce sunt ghicitorile? Dar magia?»”

(Oliviu-Cristian Bughiu, actor)