class="">Myth Show. O istorie a neîncrederii

Myth Show. O istorie a neîncrederii

6 noiembrie | 21:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

Spectacolul explorează poveștile unei comunități, de la 1907 până în prezent, în jurul întrebării cum este posibilă solidaritatea pentru un proiect de transformare a societății, în condițiile lumii de azi.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Daniel Chirilă

Cu:

Loredana Grigoriu, Paul-Ovidiu Cosovanu

Voce: Gina Gulai

Regia: David Schwartz

Scenografia: Alina Herescu

Mișcare scenică: Paul Dunca/Paula Dunker

Muzica originală: Paul-Ovidiu Cosovanu

Lighting design & video: Cristian Niculescu

 

Producător: Teatrul Tineretului Piatra Neamț

Durata: 1h 30 min

Vârsta recomandată: 14+

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

https://www.teatrultineretului.ro/?page_id=26414

Istoria predată și perpetuată din generație în generație tratează evenimentele dintr-o perspectivă științifică, ajungând de cele mai multe ori să diminueze importanța istoriilor personale, acele narațiuni individuale care clădesc comunitățile din care facem parte. Totodată, trăim într-o epocă a comunicării generalizate, una în care fiecare își poate alege propriul mod de a se raporta la istorie, ceea ce adesea provoacă opoziții sociale.

„MYTH SHOW. O istorie a neîncrederii” explorează modul în care membrii unei comunități se raportează la episoade majore ale istoriei recente, de la contemporanii evenimentelor din 1907, la cei care au fost muncitori ai Platformei Industriale Săvinești și care au resimțit din plin efectele tranziției postcomuniste, și până la cei care experimentează învățământul online.

Foto: Marius Șumlea