class="">Nod în cinci. Câteva abordări în teatru

Nod în cinci. Câteva abordări în teatru

de Cristina Rusiecki
Editura Asociația Entheos, 2021

Data lansării: duminică 13 noiembrie, ora: 13.00

Participă: antropologul Cătălin D Constantin, regizorii Andrei Măjeri, Radu Nica, Eugen Jebeleanu, scenografele Iuliana Vîlsan și Alina Herescu

Preț: 66,90 ron

Apasă aici pentru a comanda cartea

[same_day_events_link]

Cristina Rusiecki își continuă demersul început în volumul anterior Un CLICK și… 1000 de realități. New media în teatrul românesc de analiză a fenomenului teatral din zilele noastre, așa cum este acesta definit de tânăra generație. Alege să se concentreze pe creația a cinci artiști reprezentativi, cu o carieră deja consolidată, premiați, apreciați de public și presă. Regizorii Andrei Măjeri, Radu Nica, Eugen Jebeleanu și scenografele Iuliana Vîlsan și Alina Herescu sunt personajele principale ale cărții. Lor li se alătură dramaturgul francez Yann Verburgh.

Discursul analitic, care urmărește zeci de spectacole din creația lor, în teatre din București, din țară și din străinătate, este completat cu interviuri ample ale artiștilor. Acestea aduc detalii despre opțiunile lor estetice, despre instrumentele pe care le preferă, despre modul în care lucrează cu actorii sau în sprijinul lor. Și, desigur, despre concept și temele preferate. Fără să-și propună să urmărească trăsăturile comune ale tinerilor creatori, ci, dimpotrivă, diversitatea și bogăția operei lor, volumul încearcă să dea contur unei secțiuni a teatrului românesc de azi.

Publicat de Asociația Entheos, volumul NOD ÎN CINCI. Câteva abordări în teatru este un proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.