class="">Nod în cinci

Nod în cinci

Expoziția se poate vizita în perioada: 5 – 13 noiembrie 2022 | ARCUB, Sala Coloane
Marți – Duminică: 12.00-20.00
În zilele de luni expoziția este închisă
INTRAREA LIBERĂ

Expoziție de fotografie de teatru (însoțitoare a volumului „Nod în cinci. Câteva abordări în teatru” de Cristina Rusiecki)

„Îmbrăcată elegant, o femeie culege flori de pe scenă. Cu corpul gol, de o frumusețe sculpturală, o alta este amenințată de un bărbat care toarnă benzină peste ea. Altele, în chip de spiridușe, și-au găsit lăcașul într-o piramidă transparentă. O alta s-a integrat într-un decor vegetal, de vis. Câteva corpuri eterice plutesc suspendate în aer. Într-un peisaj de pictură academică, dintr-o epocă apusă, o altă femeie trage cu sete din țigară…

Femei în diferite ipostaze și în diferite epoci. Cu gesturi diferite și atitudini diferite, de la frumusețe clasică la activism. De la vis la revendicare. De la iluzie și grație la umilință și pericol. Când am început să selectez fotografiile pentru expoziția însoțitoare a volumului Nod în cinci. Câteva abordări în teatru, nu intenționam o expoziție tematică. Așa cum în volum nu mi-am propus să urmăresc ce anume îi leagă pe creatorii analizați, ci să subliniez tocmai diversitatea în care evoluează teatrul românesc contemporan, nici expoziția nu era menită să trateze un singur subiect. Dar iată că expresivitatea ipostazelor feminine au făcut ca încet-încet femeia să ocupe prim-planul”.

(Cristina Rusiecki)

Cover foto: Totul e bine

Foto 1: Disputa (Anca Bejenaru). Foto 2: București. Instalație umană. Foto 3: Visul Kerek.