class="">Nu mai ține? – Nu mai ține linia ocupată la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Mihai Brezeanu, LiterNet.ro)

Nu mai ține? – Nu mai ține linia ocupată la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Mihai Brezeanu, LiterNet.ro)

E complicat și, în bună măsură, inutil să eviți a spune că Nu mai ține linia ocupată e un spectacol necesar. Pur și simplu, ăsta e primul lucru care îți trece prin cap după ora și trei sferturi de spectacol curat, clar, net, dur, ăsta e primul lucru pe care îl auzi rostit de ceilalți spectatori care se încolonează, tăcuți, spre ieșirile din sala mare a Odeon-ului.

15 noiembrie 2022  FNT în presă

E a 4-a noapte a FNT-ului 2022, publicul continuă să ia cu asalt teatrele (aseară s-a deschis și balconul 2 al Sălii Majestic), întrebările privind numărul prea mic de reprezentații al unora dintre producțiile invitate continuă să se ivească (bunăoară, de ce doar 1 x Nu mai ține linia ocupată?).

Spectacolul e necesar pentru că exercițiul social al formulării interogațiilor esențiale („Cum a fost posibil cazul Alexandra Măceșanu? Cum sunt posibile atâtea și atâtea cazuri în care abuzuri flagrante și / sau infracțiuni grave îndreptate împotriva femeilor sunt ignorate / minimalizate / tratate cu rea-voință și / sau incompetență de autorități și bună parte din societatea civilă? Ce facem să schimbăm această stare de fapt?”), căutării, găsirii și implementării răspunsurilor sunt vitale în cazul în care dorim să arătăm altfel ca oameni și ca societate.

Citiți integral pe LiterNet.ro