class="">Plays from Romania: Dramaturgies of Subversion

Plays from Romania: Dramaturgies of Subversion

Selecție și traducere de Jozefina Komporaly
Editura Bloomsbury, 2021

Data lansării: duminică 6 noiembrie, ora: 15.00
Participă: Pompilius Onofrei – jurnalist, Mihaela Panainte – regizoare, Andras Visky – dramaturg, Mihaela Drăgan – actriță

Preț: 123.00 – 176,00 ron

Apasă aici pentru a comanda cartea

[same_day_events_link]

Volumul conține 6 texte dramatice traduse în limba engleză :

Ținuturile joase de Herta Muller, adaptare pentru scenă de Mihaela Panainte.
Spectatorul condamnat la moarte și Omul din care a fost extras răul de Matei Vișniec
Pașaportul de Gyoergy Dragoman
Poveștile corpului (Artemisia, Eva, Lina, Teresa) de Andras Visky
Sexodrom de Compania de Teatru Giuvlipen (Mihaela Dragan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghita, Zita Moldovan, Bety Pisica, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea)

Jozefina Komporaly plasează teatrul românesc contemporan atât la răscrucea ieşirii de sub comunism acum 30 de ani, cât şi într-un context global. Peisajul extrem de dens şi nuanţat conturat de Komporaly este de asemenea examinat în condiţiile dualismului de finanţare a teatrelor româneşti (teatre subvenţionate faţă de teatre independente, tradiţie faţă de avangardă), şi a varietăţii stilistice (de la piese de natură textuală până la tendinţe experimentale). Komporaly şi-a asumat dificilul angajament de a trece in revistă o selecţie vastă de modalităţi artistice şi viziuni politice, atrăgând atenţia asupra unor voci minoritare şi din diasporă. Antologia nu este doar un tur de forţă din punct de vedere literar, cultural şi critic, dar şi o colecţie în care fiecare piesă – şi chiar pagină – în parte reprezintă o mostră de dramaturgie rafinată într-o impecabilă traducere in engleză.

Chris Tanasescu, Asymptote (January 2022)