class="">Prin hățișul lingvistic al lui Salim Djaferi – Koulounisation la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Cristina Smadea, LiterNet.ro)

Prin hățișul lingvistic al lui Salim Djaferi – Koulounisation la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Cristina Smadea, LiterNet.ro)

Nu am fost o persoană pasionată de istorie; poate pentru că la școală eram obligați să memorăm prea multe date: când s-a născut cutare voievod, când a avut loc nu știu care bătălie, ca și când acestea erau cele mai importante aspecte de reținut. Mi-ar fi plăcut să mi se predea istoria ca și când ar fi o poveste. Nu s-a întâmplat așa și asta m-a îndepărtat de istorie și de capacitatea mea de a reține anumite aspecte istorice. Despre Algeria nu rețin să fi învățat nimic, poate doar simplul fapt că a fost colonie franceză, la o lecție despre Franța, évidemment.

18 noiembrie 2022  FNT în presă

Mi s-a părut interesantă propunerea artistului de origine algeriană, Salim Djaferi, în spectacolul Koulounisation, tocmai prin faptul că îmi expune niște situații istorice ale unei țări necunoscute mie prin intermediul cuvântului, secondat de anumite acțiuni și gesturi, să le spunem teatrale, dar nu în sensul peiorativ al cuvântului.

Citiți integral pe LiterNet.ro