class="">Reîntâlnire cu Radu Afrim la câine cu om. câine fără om la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Cristina Smadea, LiterNet.ro)

Reîntâlnire cu Radu Afrim la câine cu om. câine fără om la Festivalul Național de Teatru, 2022 (Cristina Smadea, LiterNet.ro)

Revin în FNT, fizic, după doi ani de pandemie care ne-a și îngrădit, dar ne-a și oferit posibilitatea de a petrece un timp cu noi, pentru căutări și împăcări de sine. Însă mare este bucuria pășirii în sala de teatru, pentru a savura, evident, farmecul efemerului, atât de inefabil, al actului teatral.

15 noiembrie 2022  FNT în presă

Deschiderea ediției cu numărul 32, aflată sub semnele curgerii și ale fragilității, așa cum au așezat-o cei trei curatori: Oana Cristea Grigorescu, Mihaela Michailov și Călin Ciobotari, s-a făcut, cum era firesc, aș sublinia, cu un moment dedicat lui Ion Caramitru, mai precis cu prezentarea unei expoziții fotografice, semnată Florin Ghioca, ce reflectă crâmpeie din personalitatea complexă a celui care și-a dedicat viața teatrului și culturii, prezentând, de data aceasta, instantanee din viața OMULUI Ion Caramitru. De aici și titlul sugestiv al acestei expoziții – Caramitru – dincolo de scenă. Întâlniri, dialoguri sau pur și simplu trecerea sa printr-un spațiu, poate în drumul spre casă. Expoziție, completată și de lansarea volumului ion caramitru… la plecare, semnat de bunul său prieten, George Banu.

Curiozitatea și nerăbdarea m-au purtat apoi la un prim spectacol de teatru din FNT 2022 – câine cu om. câine fără om, spectacol marca Radu Afrim, pe care l-am ales fără să stau o secundă pe gânduri. Cine suntem noi cu adevărat? Cât suntem oameni și cât suntem animale? Înrebări pertinente, în contextul în care se spune că omul este cel mai crud animal, pe care ți le pui după vizionarea acestui spectacol.

Citiți integral pe LiterNet.ro