class="">Revista „Teatrul Azi” nr. 9, 10/ 2022

Revista „Teatrul Azi” nr. 9, 10/ 2022

Fundația Culturală „Camil Petrescu”, 2022

Data lansării: duminică 13 noiembrie, ora: 11.15
Prezintă: Oana Borș redactor șef

Preț: 40,00 ron

Apasă aici pentru a comanda cartea

[same_day_events_link]

Numărul 9-10 al Revistei Teatrul azi rămâne în nota de fond a publicației, respectiv surprinderea realității teatrale românești la zi. Rubrica Accente radiografiază realitatea teatrului independent, în 2022. O analiză a evoluției lui, de-a lungul celor mai bine de douăzeci de decenii în care contează cu adevărat pe piața teatrală românească, se alătură unei anchete în care promotorii mișcării independente și-au exprimat propriul punct de vedere.

Interviul ediției este dedicat d-nei Mariana Mihuț, fiind o mărturie de creație care marchează cei 50 de carieră, în timp ce la rubrica Semnături de creator regăsim scrisoarea regizorului Olivier Py la încheierea mandatului său ca director al Festivalului de la Avignon.

Ca noutate, acest număr are inițierea rubricii Studii teatrale, prin care ne dorim să creăm o colecție care să adune analize și prezentări ale celor mai recente studii teatrale. În mod simbolic, am început cu o sinteză a lucrării lui Hans-Thies Lehmann, „Teatrul Postdramatic”, lucrare de referință în cercetarea direcțiilor de dezvoltare ale teatrului contemporan, post anului 1950. Evident, axul central rămâne actualitatea românească (premiere, festivaluri, evenimente, apariții de carte), dar și cea internațională.