class="">Să construim un personaj (atelier)

Să construim un personaj (atelier)

Perioada: 7 – 11 noiembrie

Interval orar: 11.00 – 13.00

Locația: Colegiul Național Bilingv „George Coșbuc”
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Îți iei ghiozdanul, mergi spre ușă, ieși din casă, treci strada, ai ajuns la școală. Îți iei ghiozdanul, mergi spre ușă, ieși din casă, deodată în fața ta apare un dragon. Din care dintre cele două situații ar putea rezulta mai ușor o piesă de teatru?

Atelier de scriere dramatică.
Coordonator: Elise Wilk, dramaturg
Atelierul se adresează tinerilor peste 15 ani

Aproape în toate textele dramatice e vorba despre cineva care e împiedicat să-și ducă până la capăt planurile. Foarte des autorii pornesc de la un personaj atunci când scriu o piesă de teatru. De aceea, la atelierul de dramaturgie vom construi un personaj de la zero. Îi vom inventa o biografie, îi vom afla cele mai ascunse secrete și vom încerca să răspundem la toate întrebările posibile legate de el, cu ajutorul unor exerciții. Apoi îl vom pune într-o situație limită. Din care va trebui să iasă.

Elise Wilk este dramaturg, jurnalist și traducător de teatru. În 2008, s-a numărat printre câştigătorii concursului dramAcum5 cu primul ei text de teatru, „S-a întâmplat într-o joi”. De atunci, textele ei sunt montate în numeroase teatre din România şi din străinătate, fiind traduse până acum în 13 limbi.

A câștigat Premiul Ambasadei Irlandei pentru cel mai bun text montat în stagiunea 2012-2013 („Pisica verde”), Concursul Naţional de Dramaturgie organizat de Teatrul Național Timișoara (2015, „Avioane de hârtie”) și Concursul de dramaturgie-monodramă organizat de Teatrul George Bacovia din Bacău (2017, „Crocodil”). O parte din textele ei au fost adaptate pentru radio. În 2017 și 2018, spectacolul cu piesa „Exploziv”, o producție a Teatrului Național Radiofonic, a fost marele câștigător la competiții de pe trei continente, obținând Marele Premiu Asia-Pacific Broadcasting Union 2017, Premiul Grand Prix Marulic 2018 și Medalia de Aur la New York Festivals 2018.

Este doctor în Teatru și Artele Spectacolului, iar din 2021 predă cursuri de scriere dramatică la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.