class="">Superglue (lectură performativă)

Superglue (lectură performativă)

9 noiembrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRARE LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Superglue spune povestea unui grup de activiști de mediu care se adună la un mormânt dintr-o zonă împădurită pentru a își lua adio de la un prieten care a murit în timpul unui protest. Pe măsură ce se adună apar și niște bannere, și oamenii încep să discute despre trecutul și viitorul lor, despre acțiuni pașnice versus acțiuni violente, despre cum societatea nu îi ia în seamă și le subevaluează misiunea. Inițial, avem impresia că acești activiști sunt de vârsta actorilor care le joacă rolurile. Pas cu pas ne dăm seama că e povestea unui grup de activiști de mediu mai în vârstă – personaje vârstnice interpretate de actori tineri fără a mima bătrânețea. Se nasc paralele între vârsta înaintată și adolescență într-un spectacol care ne invită cu delicatețe la o înțelegere inter-generațională a viitorului planetei noastre.

De: Tim Crouch

Traducerea din limba engleză de: Andrei Dósa

Cu:

Ana Dumitrașcu, Georgiana Florea, Bogdan Iancu, Șerban Melnic, Cabiria Morgenstern, Iosif Paștina, Mihai Viță, Ana Monica Vîlcu

Regia: Bobi Pricop

Cadru scenografic: Theodor Niculae

Producător: Festivalul Național de Teatru, 2022

 

Durata: 1h

Spectacol-lectură urmat de discuții cu publicul.

”Viețile noastre nu sunt speciale. Viața e specială – iar noi o ucidem. Aș vrea ca petrolul să dispară. Să nu fi fost niciodată. Să revenim la o viață măruntă.

Să facem ce putem. Să acționăm cu iubire și bunătate. Dar să luptăm atunci când ne simțim amenințați. Iar acum suntem amenințați.”