class="">Tati e trăsnit

Tati e trăsnit

9 noiembrie | 10:00 – Școala Gimnazială nr. 96
9 noiembrie | 13:00 – Școala Gimnazială nr. 20
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Spectacolul „Tati e trasnit” propune o analiză, din perspectiva celor aflați în curs de maturizare, a problemelor de comportament cauzate de o boală ai cărei factori declanșatori nu se cunosc: tulburarea bipolară.

De: Paula Fünfeck
Traducere din limba germană: Elise Wilk

Distribuția:
Biba: Mădălin Costea
Malou: Iulian Costea

Regia: Claudia Machedon

Producător: Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia, în parteneriat cu ARPAS –Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului.
Proiect finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național

Durata: 50min
Vârsta recomandată: 12+

https://www.tasz.ro/ro/eloadasok/cartea-cu-poze-copiilor-cuminti/

„Biba are nouă ani și o problemă foarte mare. „Problema” are 43 de ani și se numește Malou. Malou e tatăl lui Biba și suferă de tulburare bipolară. E haotic, fericit, plin de energie, furios sau extrem de trist, iar aceste stări se pot schimba brusc. În zilele lui proaste, nu reușește să se îmbrace singur și Biba trebuie să inventeze tot felul de scuze ca Malou să poată lipsi de la serviciu, iar el de la școală. În zilele lui bune, Malou se angrenează cu entuziasm în activități pe care, însă, nu reușește să le ducă la bun sfârșit. Astfel, fiul joacă rolul de părinte, iar tatăl are nevoie de grijă și atenție ca un copil. Cu toate acestea, Biba îl iubește. O poveste în același timp comică și tristă, în care raporturile de autoritate sunt inversate într-un mod jucăuș, pentru a fi privite dintr-o altă perspectivă”
(CU PAȘI MARI ÎN DIRECȚIA INDEPENDENȚEI, de Claudia Machedon)

Foto: Flaviu Dușa