class="">The Walks

The Walks

Pentru vizionare vedeți informațiile de mai jos

THE WALKS este o producție creată sub forma unei aplicații pentru smartphone, o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru locuri specifice din oraș.

„The Walks” by Rimini Protokoll este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.
Dacă vrei să experimentezi acest spectacol-aplicație în cadrul FNT, poți obține gratuit un cod de activare, prin transmiterea unui e-mail în acest sens la adresa [email protected], în perioada 5-13 noiembrie. (Numărul de coduri este limitat).
Nu ai nevoie decât de un smartphone și de o pereche de căști.
Descarcă  aplicația (pentru IOS – https://thewalks.page.link/ios, pentru Android – https://thewalks.page.link/android), inserează codul de activare primit și poți începe plimbările oricând, urmând instrucțiunile din aplicație.
Plimbările se pot face până în septembrie 2023, în orice ordine și în oricare dintre cele 6 limbi disponibile. Fiecare plimbare durează aproximativ 20 de minute.

[same_day_events_link]

De: Rimini Protokoll
Traducerea versiunii în limba română: Ondine-Cristina Dăscălița, Adina Olaru

Cu:
Voci (versiunea în limba română): Cătălina Bălălău, Vlad Bîrzanu, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, Paul Dunca/Paula Dunker, Carmen Ghiurco, Nicoleta Lefter, Georgia Măciuceanu, Conrad Mericoffer, Mela Mihai, Gabriela Pîrlițeanu, Alina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu

Textul și regia: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel
Ideea, dramaturgia: Cornelius Puschke
Coordonarea artistică (versiunea în limba română): Vlaicu Golcea
Muzica originală: Frank Böhle ș.a.
Sound design / Mix: Frank Böhle
Editare audio (versiunea în limba română): Vlaicu Golcea

Producător: Rimini Protokoll și creart/Teatrelli, în parteneriat cu Goethe-Institut București

Durata:
„The Walks” este o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din oraș. Fiecare plimbare durează aproximativ 20 de minute.

Vârsta recomandată: audiență generală

Spectacol în limba română, germană, engleză, franceză, italiană, spaniolă (la alegere)

https://www.rimini-protokoll.de/website/en/project/the-walks

THE WALKS este o producție creată sub forma unei aplicații pentru smartphone, o colecție de 10 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.
THE WALKS înțelege mersul pe jos ca pe un scenariu teatral: o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacțiuni cronometrate pe malurile apelor. În fiecare oraș, vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în scene de teatru, prin narațiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variațiuni muzical-ritmice ale mersului. Titlul fiecărei plimbări indică locul sau modul în care se va desfășura plimbarea: „Loc de jocă”, „În sensul giratoriu” sau „În fața teatrului”.

Poveștile și universul sunetelor din scurtele spectacole audio pot fi experimentate în întreaga lume. Astfel, THE WALKS conectează oameni de pe întreg mapamondul printr-o experiență locală și prin intermediul unei acțiuni umane esențiale: mersul pe jos. Odată cu lansarea proiectului, Bucureștiul s-a alăturat unor orașe precum Berlin, Cleveland, Milano, Salzburg sau Santiago de Chile.

Foto: Bogdan Botofei