class="">Vinegar Tom

Vinegar Tom

8 noiembrie | 18:30 – Teatrul Bulandra București, Sala „Liviu Ciulei” (Izvor)

„Vinegar Tom” este o comedie neagră, cu song-uri, scrisă în stil brechtian. Vânătoarea de vrăjitoare în Anglia secolului al XVII-lea aduce în prim-plan o temă arzătoare, incomodă: discriminarea de gen și condiția femeii într-o societate patriarhală. Intriga este alternată de inserții muzicale contemporane, care funcționează ca un comentariu asupra subiectului, cu scopul de a genera o atitudine critică în spectator, dar și ca un arc de legătură între trecut și prezent, reliefând evoluția, schimbarea și problemele care încă persistă.

ANUNȚ IMPORTANT!

Din cauza unor probleme tehnice, spectacolul VINEGAR TOM programat în această seară de la ora 18.30 la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, nu va avea traducere în limba engleză, așa cum am anunțat inițial.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Caryl Churchill

Traducerea: Dragoș Alexandru Mușoiu

Distribuția:

Alice: Alina Leonte

Susan: Ioana-Maria Repciuc

Joan Noakes: Elvira Rîmbu

Margery: Adela Lazăr

Jack: Pavel Sîrghi

Betty: Giorgiana Coman

Ellen: Anda Tămășanu

Packer: Richard Balint

Goody, Doctorul: George Dometi

Bărbatul, Bellringer: Alin Stanciu

Kramer: Corina Cernea

Sprenger: Angela Tanko

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu

Decorul: Răzvan Chendrean

Costumele: Luiza Enescu și Oana Cernea

Coregrafia: Denisa Irina Vlad

Muzica originală: Cári Tibor

Producător: Teatrul „Regina Maria” Oradea – Trupa „Iosif Vulcan”  

Durata: 2h

Vârsta recomandată: 16+

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

https://www.teatrulreginamaria.ro/ro/trupa-iosif-vulcan/spectacole/2673-vinegar-tom

Pentru Jack și Margery, săteni ai Evului Mediu, viața este grea. Terenurile sunt mici și puține, iar porțiunea de feudă care le revine nu poate fi mărită decât prin moartea sau plecarea altcuiva din sat. Vitele se îmbolnăvesc și mor pe capete. Untul nu se leagă întotdeauna. Iubirea s-a ofilit și ea odată cu erecția pierdută a lui Jack. Trebuie că toate acestea sunt o pedeapsă trimisă de Dumnezeul Evului Mediu pentru păcatele lor. Dar dacă nu Dumnezeu este cel care se joacă cu viețile lor, ci, dimpotrivă… Diavolul? Se știe că Diavolul își face treaba prin intermediul ajutoarelor sale de pe pământ: vrăjitoarele. Vecina lor, Alice și bătrâna ei mamă au toate datele să fie niște vrăjitoare: ambele sunt singure și au crescut copii din flori (probabil concepuți cu ajutorul Diavolului); ambele blestemă de fiecare dată când sunt provocate; ambele (și doar ele) sunt capabile să-i redea erecția lui Jack atunci când i se arată; sunt sărace și cel mai probabil invidioase pe avuția lor; dar, mai ales, au un motan negru care dă frecvent târcoale gospodăriei lor. Așa că atunci când un celebru vânător de vrăjitoare sosește în sat, Jack și Margery sunt cât se poate de motivați să contribuie cu mărturiile lor la bunăstarea generală.