class="">Visul unei nopți de vară

Visul unei nopți de vară

9 noiembrie | 17:00 – Teatrul Odeon, Sala Studio
INTRARE LIBERĂ – în limita locurilor disponibile

Începutul piesei dezvăluie un triunghi de dragoste: Hermia este îndrăgostită de Lysander, dar se presupune că se va căsători cu Demetrius, care este îndrăgostit de ea. Helena îl iubește pe Demetrius. Hermia se împotrivește dorințelor tatălui său, Egeu.

După: William Shakespeare
Traducerea: George Topârceanu

Distribuția:
Hermia: Florentina Anastasiu
Helena: Mihaela Grosu
Puck: Roxana Bâclea
Titania: Maria Topor
Lysander: Alex Bențea
Demetrius: Andrei Ciobanu
Oberon: George Vintilă
Meșterii: Luiza Apostolache, Laura Vîlcu, Elena Emandi, Bianca Totolici, Mihaela Godorozea

Adaptarea, regia, scenografia și light design: Radu Horghidan
Asistent regie, scenografie și light design: Paul Nedelcuță

Producător: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – Facultatea de Arte

Durata: 1h 20min
Vârsta recomandată: 12+

Între timp, trupa de teatru a lui Peter Quince intenționează să monteze spectacolul Pyramus și Thisbe pentru divertismentul de nuntă. În același timp, regele și regina zânelor, Oberon și Titania, ajung în pădurea din afara Atenei pentru nuntă. Oberon este supărat pe Titania pentru că nu-i dă pajul pe care-l dorește, așa că îl pune pe Puck să amestece o poțiune care, atunci când se pune pe pleoapele unei persoane, o face să se îndrăgostească de primul lucru pe care îl vede când se trezește. El dorește ca Titania să se îndrăgostească de un animal din pădure, astfel încât să poată să o folosească ca pe o pârghie pentru a obține pajul de la ea.

Hermia și Lysander scapă de Egeu în pădure; Helena, în speranța de a câștiga favoare cu Demetrius, îi spune unde au plecat și îi urmează și în pădure. Oberon vede că Demetrius o tratează pe Helena cu cruzime și îl instruiește pe Puck să pună o parte din aceeași poțiune asupra lui Demetrius; Cu toate acestea, Puck îl pune accidental pe Lysander în schimb. Helena se împiedică de Lysander și se îndrăgostește imediat de el. Oberon își dă seama că ceva nu a mers bine, așa că pune poțiunea pe Demetrius, în timp ce Puck o aduce Helenei. Acum, ambii bărbați sunt îndrăgostiți de Helena, dar Helena se îndoiește de sinceritatea lor. Hermia este înfrântă de trădarea lui Lysander, iar Lysander și Demetrius se pregătesc să se lupte până când Oberon și Puck intervin, separând cei doi bărbați.

Puck îi vede pe Fundulea și pe ceilalți actori în pădure, iar capul lui Fundulea se transformă într-un cap de măgar, speriind ceilalți actori. Titania se trezește cu poțiunea pe ochii ei și se îndrăgostește instantaneu de măgar. Oberon îl instruiește pe Puck să inverseze poțiunea și să îi convingă pe toți că doar visează. Demetrius o iubește acum pe Helena, așa că Hermia este liberă să se căsătorească cu Lysander. Regele Tezeu decide că toate cuplurile ar trebui să se căsătorească. Puck încheie piesa sugerând publicului că piesa ar fi putut fi un vis.