class="">„Waste!” Muzici și faze, dar mai mult faze (Irina Balcu, AIVImedia.hub)

„Waste!” Muzici și faze, dar mai mult faze (Irina Balcu, AIVImedia.hub)

În primele zile de FNT 2022, Waste! a fost un început care se anunţa promiţător. Combinând elemente precum dansul şi elementele de teatru muzical, precum şi direcţii dramaturgice inedite, părea, lucru foarte rar, dedicat unui public cât mai larg cu putinţă. Eu, una, nu m-am regăsit cu totul în publicul vizat. Cu un ochi (poate prea) critic, am analizat coeziunea tuturor acestor elemente care, luate separat, aveau o valoare teatrală de netăgăduit.

24 noiembrie 2022  FNT în presă

În momentul în care am decis să scriu această cronică, am avut următoarele rezerve: în primul rând, bariera lingvistică. Am făcut tot posibilul să separ acest impediment de jocul actoricesc și de celelalte elemente constitutive ale spectacolului.  De asemenea, am privit anumite elemente care pot trece drept kitsch (precum costumul Păunului), drept pe deplin asumate. În acest fel, sper că voi reda o viziune cât mai obiectivă asupra reprezentației.

Totodată, înțeleg importanța temei pe care o tratează și nevoia de a o comunica pe o cale cât mai prietenoasă publicului, indiferent de nivelul său de conștientizare a problemelor de mediu până în punctul vizionării. Salut această inițiativă și nicio observație pe care o voi face nu va știrbi în vreun fel importanța mesajului.

Citiți integral pe AIVImedia.hub