class="">Waste!

Waste!

5 noiembrie | 19:00 – Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu” (Icoanei)

„Waste!” este un basm documentar în care fapte reale se amestecă cu situații inventate, în care oameni, pești, urși, păuni și alte specii și tipologii se intersectează atunci cînd interesele o cer.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Gianina Cărbunariu
Traducerea în limba germană: Fabiola Eidloth
Dramaturgia: Carolin Losch, Christina Schlögl

Cu: Boris Burgstaller, Elias Krischke, Marco Massafra, Jannik Mühlenweg, Sebastian Röhrle, Christiane Roßbach

Regia: Gianina Cărbunariu
Decorul și costumele: Dorothee Curio
Muzica: Emilian Gatsov, Louis Stiens

Producător: Schauspiel Stuttgart (Germania)

Durata: 1h 40min
Vârsta recomandată: 14+
Spectacol în limba germană cu traducere în limbile română și engleză

La capătul Europei, în mici sate din România, fabrici germane (și nu numai) ard munți de gunoi veniți din Occident și îi transformă în ciment pentru a construi, desigur, o lume mai bună. Se zice că aerul e atît de pur în aceste zone încît directorii executivi ai companiei decid să amplaseze voliere de păuni în incintă, iar peștii din rîurile și iazurile din jur au început să zboare și asta nu neapărat din cauza concentrației nepermis de mari de amoniac din apă, așa cum spun gurile rele, ci, evident, de bucurie. Sunt tot felul de scenarii, ăsta e doar unul dintre ele. 

Dintre toate însă, în acest moment, scenariul solidarității europene pare să fie tot mai greu de susținut, în contextul în care inegalitățile economice sunt folosite de țările dezvoltate pentru a rezolva probleme ecologice prin externalizarea lor către țările din Estul Europei. Asta în timp ce, deja de ani buni, forța de muncă ieftină circulă la fel de intens, doar că în sens invers. 

Foto: Björn Klein