class="">Zona minată

Zona minată

10 noiembrie | 12:00 și 13:20 – Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

„Zonă minată” este un spectacol despre o prietenie afectată de un război între țări, între oameni, între culturi, în care diferențele dintre oameni sunt create de contextul în care ne naștem și trăim. Jasna și Emina se pierd una de cealaltă, iar când se vor regăsi o vor face doar pentru ca războiul să le afecteze chiar și după declararea păcii.

De: Pamela Dürr
Traducerea: Ciprian Marinescu

Distribuția:
Emina: Oana Brânzan
Jasna: Mădălina Iagăr

Voce: Oana Ciucă

Regia: Simona Țăruș

Producător: Teatrul pentru Copii și Tineret GONG Sibiu

Spectacolul face parte din proiectul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) care își propune să aducă spectacole de teatru în săli de clasă! „Teatru contemporan în săli de clasă” este un proiect dezvoltat în colaborare cu Goethe-Institut București și cu agenția Henschel din Berlin, urmând un format nou de teatru, dar foarte răspândit în spațiul german, Klassenzimmerstücke – spectacole special concepute pentru a fi jucate în sălile de clasă.

Proiect finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național
Proiect cultural co-finanţat de Goethe-Institut București.

Durata: 40min
Vârsta recomandată: 15+

Jasna și Emina au copilărit în Bosnia, unde își petrec copilăria și adolescența împreună, deși fac parte din familii foarte diferite din punct de vedere cultural și etnic. „Jasna Marković, provine dintr-o familie creștin-ortodoxă, cu excepția bunicii paterne, care este evreică, iar mătușa tocmai s-a căsătorit cu un catolic.

„Emina Hamidović, strănepoata unui musulman pe nume Hamid, părinții ei sunt într-o căsătorie mixtă, mama are rădăcini catolice, tatăl este musulman.”
Despărțite de izbucnirea Războaielor Iugoslave, cele două trec prin multe momente și experiențe dificile, dar diferite, tocmai din cauza originilor. Ajutate de propriile familii, cele două supraviețuiesc războiului și încearcă să păstreze legătura, dar nu reușesc să se revadă decât după câțiva ani de căutări.