class="">Profil: +/- om mare (Cea mai frumoasă parte a vieții tale, gen’)

Profil: +/- om mare (Cea mai frumoasă parte a vieții tale, gen’)

26 octombrie | 10:00 – Liceul Tehnic „Constantin Brâncoveanu”     

Eveniment cu circuit închis

Trei liceeni completează într-un oracol planurile lor de viitorul, fără să știe dacă idealurile lor sunt proprii sau dictate de presiunea celor din jur.

Eveniment în cadrul modulului FNT Educațional: Spectacole în școli și licee  

De: Ioana Toloargă

Cu:

Ioana Niculae

Teo Dincă

David Drugaru

 

Regie: Luana Hagiu

Producător delegat: Camelia Moroianu

Producător: Teatrul EXCELSIOR București

Durata: 50min (fără pauză)

Vârsta recomandată: 14+  

Modulul FNT Educațional este realizat cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului București

  

Un spectacol despre și pentru adolescenți, care se maturizează forțat și brutal, la granița dintre copii și oameni mari. Trei liceeni înaintea examenului de bacalaureat completează un oracol, își proiectează viitorul, fără să știe dacă prin filtrul propriilor idealuri sau sub presiunea a ceea ce vor ceilalți (familie, profesori, prieteni) de la ei. Două fete și un băiat, prinși într-un incident banal pe care îl revedem prin ochii fiecăruia dintre ei.

Este liceul cea mai frumoasă sau cea mai crudă și instabilă perioadă din viețile noastre? Aceiași trei – adulți – la întâlnirea de zece ani de la finalizarea liceului: au ajuns sau nu ceea ce și-au propus? Sunt sau nu fericiți, așa cum au scris în oracol? Presiunea, competiția din școală, amintirea unui moment tensionat din clasa a XII-a îi urmăresc și peste ani și își pune amprenta asupra relațiilor lor. Totul se întâmplă în așteptarea dirigintei, a Bac-ului, a vieții lor adevărate… (Luana Hagiu)

 

Spectacol prezentat în cadrul proiectului #oradedirigenție, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București | Stagiunea 2022-2023.