class="">„DĂRUIND VEI DOBÂNDI” – un gând de recunoştintă pentru artişti

„DĂRUIND VEI DOBÂNDI” – un gând de recunoştintă pentru artişti

Pentru prima oară în decursul celor 24 de ediţii, Festivalul Naţional de Teatru – preocupat în aceeaşi măsură de valoare şi de soarta oamenilor care pun în valoare actul artistic – organizează la sediul Galeriilor Artmark, o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului.

30 octombrie 2014,  Articole

Pentru prima oară În decursul celor 24 de ediţii, Festivalul Naţional de Teatru / preocupat În aceeaşi măsură de valoare şi de soarta oamenilor care pun În valoare actul artistic / organizează la sediul Galeriilor Artmark, o licitaţie cu diferite obiecte de artă, obiecte personale sau artefacte-mărturii ale activităţii teatrale, oferite de către artişti de seamă ai momentului. Sumele strânse din vânzarea acestor obiecte vor fi donate programului UNITER / Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”.

Lider al pieţei de artă din România, Casa de Licitaţii ArtMark este primul organism de acest gen din ţară ce funcţionează la standarde internaţionale, cu o activitate susţinută de peste 100 de licitaţii, scoţând la vânzare În cei şase ani de activitate aproximativ 10.000 de obiecte de artă şi de colecţie.

Aşa cum Festivalul Naţional de Teatru Îşi propune să promoveze şi să ocrotească valorile teatrului românesc de azi şi de mâine, nu poate să nu fie preocupat de destinul artiştilor care astăzi reprezintă parte a istoriei autohtone a acestei arte.

De aceea, pentru un eveniment În premieră, Festivalul Naţional de Teatru apelează la aceşti profesionişti remarcabili, care nu doar apreciază calitatea obiectelor, a demersului sau importanţa faptului de a fi Împreună, ci şi demonstrează printr-o organizare impecabilă eficienţa unei astfel de acţiuni.

Astfel, o pleiadă de obiecte Încărcate de emoţie umană şi artistică se vor pune În slujba celor ce au oferit pe scenă sau din culise, emoţia. 

Imaginile obiectelor care vor fi licitate În cadrul evenimentului „DĂRUIND VEI DOBâNDI: Festivalul Naţional de Teatru/ un gând de recunoştintă pentru artişti” au fost publicate pe pagina oficială on-line a Casei de Licitaţii ArtMark şi pot fi vizualizate aici.

Licitaţia publică organizată de Artmark În cadrul FNT este o licitaţie caritabilă şi va avea loc În data de 1 noiembrie a.c., Începând cu ora 12:00, la Galeriile Artmark / În incinta Palatului Cesianu-Racoviţă, Str. C.A. Rosetti, nr. 5, Bucureşti. 

COMUNICAT DE PRESĂ

UNITER

 

Foto: Artmark