class="">„West Side Story“ se joacă în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

„West Side Story“ se joacă în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Spectacolul „West Side Story“ se joacă luni, 15 iunie, și marți, 16 iunie, de la ora 22.00, la Scena 9 BRD, în cadrul celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Producătorii spectacolului semnat de Răzvan Mazilu sunt Festivalul Național de Teatru (2014) și UNITER.

13 iunie 2015,  Comunicate de Presă

Spectacolul „West Side Story“ se joacă luni, 15 iunie, și marți, 16 iunie, de la ora 22.00, la Scena 9 BRD, În cadrul celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Producătorii spectacolului semnat de Răzvan Mazilu sunt Festivalul Național de Teatru (2014) și UNITER.

„West Side Story este un proiect născut anul trecut, În cadrul Festivalului Național de Teatru. Este un proiect care s-a bucurat de foarte mare succes și cu un feedback cu totul pozitiv În rândul publicului, lucru care ne face pe noi să ne dorim să-l jucăm În continuare“, spunea Răzvan Mazilu.

Artiștii au prezentat câteva fragmente din spectacol și pe 25 mai, la Gala Premiilor UNITER, pe scena Teatrului Național din București, iar reacția publicului a fost extraordinară.

„West Side Story este un concept cu totul nou În România și aduce pe scenă noua generație de actori totali: actori tineri, foarte talentați, care joacă, dansează și cântă cu aceeași forță și cu aceeași putere“, mai declară Răzvan Mazilu.

„Răzvan Mazilu a făcut din „West Side Story” un spectacol de marcă, denumit pe bună dreptate „Manifestul unei generaţii”. Spectacolul a vrut să marcheze un lucru foarte important În România de astăzi: că există o generaţie de actori bine pregatită, solidară şi care vrea să demonstreze că ea contează”, spunea Marina Constantinescu, directorul Festivalului Național de Teatru și cea care a avut ideea de a realiza acest proiect.

INFO

WEST SIDE STORY de Arthur Laurents
Un spectacol de: Răzvan Mazilu
Producători: FNT 2014 și UNITER
Bazat pe o concepţie a lui Jerome Robbins
Muzica: Leonard Bernstein / Versuri: Stephen Sondheim
Regia şi coregrafia producţiei originale: Jerome Robbins
Produsă pe Broadway de Robert E.Griffith şi Harold S.Prince În colaborare cu Roger L.Stevens
Traducerea şi adaptarea: Judith State şi Maxim Onofrei
Cu participarea extraordinară a Orchestrei Naţionale de Tineret
Direcţia muzicală: Gabriel Bebeşelea
Costume: Doina Levintza

Cu: Petre Ancuța, Aylin CadÎr, Nicholas Caţianis, Idris Clate, George Albert Costea, Eugeniu Cozma, Alexandra Dușa, Anca Florescu, Lucian Ionescu, Emilian Mârnea, Silviu Mircescu, Alina Petrică, Simona Pop, Ana Bianca Popescu, Ioana Maria Repciuc, Gabriel Sandu, Rareș Florin Stoica, Andreea Șovan, Alexandru Ștefanescu, Sânziana Tarţă, Daniela Tocari
Dansează: Răzvan Mazilu şi Judith State
Cu participarea actorilor: Constantin Cojocaru, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Istvan Teglas

Traducere În limba engleză
Coproducători: Teatrul Odeon Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti
Sponsor principal: BRD Groupe Société Générale